Hrvatska
Zadar je dugo lomio otpor Sonika

Zadar je dugo lomio otpor Sonika

Autor: 057info

HT Premijer liga.

Sonik Puntamika večeras je u Jazinama u 29. kolu HT Premijer lige ugostila košarkaše Zadra. Pokazala se dobrim domaćinom jer je gostima prepustila pobjedu 68:80. Zadar je i dalje najbolja momčad prvenstva s 24 pobjede i četiri poraza, a već za dva dana slijedi novi ogled s Goricom na Višnjiku, piše portal 057info.

Zadar je krenuo s Vukovićem u petorci umjesto s Bursaćem. Nakon prvog poena Zelanta baš je Vuković tricom najavio seriju koju je nastavio Mavra, također tricom, a onda i asistencijom preko cijelog terena za Onuakua. Na 2:8 trener domaćih Hrvoje Vlašić odmah zove minutu odmora, ali serija ide dalje so 4:16. Igrači Sonik Puntamike kao da se žele dokazati atraktivnim potezima, "NBA akcijama", ali kako sve završavaju na obruču ili daleko od njega, slaba je korist i za njihovu statistiku i za rezultat momčadi. Uspio je Vladović svojim akcijama (8 poena u nekoliko minuta) malo zadržati Zadar, ali gosti opet dižu ritam, odlaze u jednom trenutku na +14, da bi Zovko tricom na isteku vremena malo uljepšao rezultat na kraju četvrtine - 18:28.

Mršić je već u prvoj četvrtini dao priliku igračima iz drugog plana, Jordanu, Justiceu i Junakoviću, u drugoj četvrtini Planiniću, a zatim i Kraljeviću. Dosta je neuvjerljiva ta linija Zadra, čak i protiv nedoraslih suparnika, pa se Sonik Puntamika drži na desetak i manje poena razlike. Otežavajuća okolnost bio je četvrti prekršaj Šarlije, pogotovo zbog izostanka također visokog Gospića zbog ozljede. Poluvrijeme je završilo na -9 (37:46), što je značilo da su se Puntamičani još uvijek mogli nadati preokretu.

Domaćin je iskoristio nekoliko zadarskih pogreški na početku drugog poluvremena i primaknuli se na samo četiri poena zaostatka. Pokušali su preokrenuti utakmicu serijom dalekometnih šuteva, ali ono što im je trebalo ući već je ušlo. Nekoliko akcija išlo je na dominantnog Onuakua, koji ih je lako završavao ili poentirao iz slobodnih bacanja. Nakon dolaska do +15 (50:65) prednost Zadra nije padala ispod 9 poena razlike te je susret bez drame priveden kraju.

Najučinkovitiji igrač utakmice bio je Chinanu Onuaku s 14 poena, 8 skokova i 3 asistencije, dok je kod Sonik Puntamike najefikasniji bio Daniel Zovko s 15 poena. Mršić je uspio odmoriti Bursaća, koji je proveo na parketu samo tri minute, ali nije uspio ni zagrijati Kraljevića, koji je zbog loše igre povučen nakon istog broja minuta.