Hrvatska
Regija
Zadar je na nogama, Zvezda je u gradu

Zadar je na nogama, Zvezda je u gradu

Autor: KK Zadar Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

17 sati - dvorana Krešimir Ćosić

U dvoboju 19. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Zadra u dvorani Krešimira Ćosića dočekuju Crvenu zvezdu. Beogradski sastav na Višnjik stiže kao prvoplasirana ekipa regionalne lige s tek jednim porazom u 17 odigranih utakmica.

Zanimljivo, taj jedan poraz doživjela je upravo od Zadra i to u Beogradu u sklopu 6. kola kada su Zadrani slavili s 98:96. Međutim, uspoređivati današnju Zvezdu u odnosu na početak sezone, odnosno prije i poslije dolaska Duška Ivanovića na mjesto trenera je potpuno besmisleno.

Pod njegovim vodstvom Beograđani su u ABA ligi upisali 12 uzastopnih pobjeda, dok su u Euroligi još uvijek u borbi za doigravanje. Veliki korak ka plasmanu među osam najboljih u najelitnijem europskom natjecanju napravili su prije dva dana kada su u Tel Avivu pobijedili tamošnji Maccabi.

– Zvezda u Zadar uvijek dolazi motivirana, a pogotovo sada kada se sigurno želi revanširati za poraz u Beogradu. Mislim da u ovom trenutku nema težeg protivnika, a koliko znam stižu u punom sastavu. Zvezda igra sjajnu obranu i izuzetno su opasni u napadačkom skoku. Vanjski šut im je također odličan i teško je pronaći neki segment igre u kojem nisu na najvišem nivou. Na nama je da damo sve od sebe i da svoju šansu tražimo u tranziciji i brzim šutevima i kuda će nas to odvesti to ćemo vidjeti – kaže Danijel Jusup, trener Zadra.

Zadar u sutrašnju utakmicu također ulazi visoko motiviran. Svaka pobjeda korak je bliže prema doigravanju gdje bi se momčad s Višnjika svakako htjela naći.

– Spremamo se za tu utakmicu kao za svaku drugi. Ono što nam je važno su naši navijači koje pozivam da u što većem broju dođu u dvoranu i podrže nas. Ako bude dobra podrška mislim da će nam to biti jaki vjetar u leđa i onda tko zna što se sve može dogoditi. Možda ih opet iznenadimo kao i u prvom dijelu sezone na njihovom terenu – kaza je u najavi utakmice sa Zvezdom Arijan Lakić, igrač Zadra.

Sutrašnja utakmica počinje u 17 sati. Ulaznice su već u prodaji putem sustava Entrio.hr, a na dan susreta moći će se kupiti i na blagajnama Višnjik koje se otvaraju u 10 sati.