Hrvatska
Zadar je opet prvak države!!!

Zadar je opet prvak države!!!

Autor: Sport 023

Košarka u kolicima

Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar nakon tri godine opet je postao prvak Hrvatske u košarci u kolicima. KKOI Zadar je do naslova najboljeg stigao na završnici koja je održana u "trici" Krešinog doma, javlja Sport023.

U finalnom dvoboju rezultatom 70:68 bili su bolji od KKI Zagreb. Treće mjesto osvojio je Split koji je porazio Brod 62:42. U polufinalu je Zadar nadigrao Brod 62:40 dok je Zagreb svladao Split 60:55.

Odlično su domaćini krenuli u susret te su nakon pola prve dionice vodili 10:2 a po završetku prvih deset minuta 17:11. Na poluvrijeme se otišlo prednošću KKOI Zadar 35:30. Iznimno zanimljiva bila je treća četvrtina, gosti su se opasno približili, u jednom trenutku su i poveli. Na ulasku u zadnji period bilo je 51:50 za domaći sastav. Dvije minute prije kraja rezultat je bio izjednačen 65:65. U uzbudljivoj završnici bolje su se snašli Zadrani koji su stigli tako pobjede i velikog slavlja ranije spomenutim rezultatom.

Dino Kolega s 23 koša bio je prvi strijelac kod pobjednika,19 je dodao Ante Rubeša dok je Alen Bračanov ubacio 12 koševa uz 15 asistencija.

Početkom lipnja (6.6.) KKOI Zadar nastupa u Vukovaru na završnici Kupa.

Priopćenje Završnice I lige.pdf