Hrvatska
Zadar kreće u lov na naslov prvaka, post traje od 2008.

Zadar kreće u lov na naslov prvaka, post traje od 2008.

Autor: 057info

Šibenka na Višnjiku.

Opstanak u ABA ligi i osvajanje Kupa Krešimira Ćosića - dva od tri cilja postavljena pred Veljka Mršića i njegove košarkaše ostvarena su u ovoj sezoni, a sada kreće i onaj treći, najvažniji, po kojemu će se ocjenjivati njihov uspjeh. Lov na naslov prvaka Hrvatske, koji čeka od 2008. godine, KK Zadar započinje protiv Šibenke u četvrtfinalu doigravanja HT Premijer lige. Utakmica se igra sutra u 19 sati u Dvorani Krešimira Ćosića, piše portal 057info

Ove sezone Zadrani slavili su u sva tri susreta. Sezonu su otvorili protiv Šibenke u Višnjiku i uvjerljivo slavili 92:52, potom u Šibeniku pod vodstvom Ivana Perinčića te u trećem krugu još jednom na Višnjiku.

Unatoč bogatoj tradiciji, Šibenka nije u krugu momčadi koje su ozbiljno konkurirale najboljima, te je u prvom dijelu natjecanja zauzela osmo mjesto, iza Sonik Puntamike, Adrie Oil Škrljevo i Zaboka.

U dvije utakmice protiv svog matičnog kluba Martin Junaković u prosjeku je imao 9,5 poena i 5,5 asistencija po utakmici.

- Šibenka je dobra napadačka ekipa, imaju par dobrih individualaca. Ako mi namjestimo ritam kakav mi želimo i igramo našu igru mislim da će utakmica otići na našu stranu. Moramo biti 100% ozbiljni, fokusiran i moramo dati sve od sebe, rekao je Šibenčanin Junaković.

Veljko Mršić je kao trener tri puta osvojio HT Premijer ligu s Cedevitom te traži svoj četvrti naslov sa Zadrom.

- Dolazi nam to doigravanje za koje smo se spremali cijelu sezonu. Prvi protiv osmog, to govori da smo favoriti, igramo kod kuće, ali Šibenka je momčad koja ima dosta napadačkog talenta. Moramo biti ozbiljni i igrati dobru obranu kako bismo ostvarili pobjedu u prvoj utakmici. Devet dana nismo imali utakmicu, to će sigurno ostaviti malo traga, ali mislim da smo u dobrom stanju. Ne smijemo dopustiti ono što smo radili na prošloj utakmici prije devet dana. kad je prvo poluvrijeme bilo u egalu i tek smo se odvojili i riješili utakmicu u trećoj četvrtini, kaže trener Zadra Veljko Mršić.