Hrvatska
Zadar lako preko impresionirane Marsonije

Zadar lako preko impresionirane Marsonije

Autor: Mario Špehar – KK Marsonia Photo: KK Marsonia

Brođani vole košarku

MARSONIA – ZADAR 47:106 (11:27, 17:28, 6:21, 13:30)

Glavni zaključak je impresioniranost i početni grč koji je glavni razlog što su kadeti Marsonije protiv vršnjaka iz Zadra odigrali ispodprosječnu utakmicu. Gosti koji su odlično uigrani i imaju visinu opravdali su epitet jednog od favorita za naslov prvaka u JKL. Već od početka nakon prve dvije minute bilo je 9-0 za Zadrane koji su praktički pobjednika odlučili u prvoj četvrtini nakon koje je bilo 27- 11 za igrače trenera Marija Jeličića.

U svim segmentima igre gosti su bili bolji te im je trica u prvom poluvremenu bila 8 od 16, a uz to su imali i nadmoć u skoku. S druge strane Brođani su imali veliki broj izgubljenih lopti dok su za njih ove utakmice stjecanje velikog iskustva. Gosti su nakon svake četvrtine povećavali svoju prednost pa je tako na poluvremenu bilo 55-28, a uoči posljednje četvrtine 76-34. Do kraja je ta razlika još narasla na konačnih 106-47.

U redovima gostiju najbolji pojedinci su bili  Vito Perković sa 22 dok su po 19 koševa postigli Manuel Dundović i Toni Torbarina. Kod kadeta Marsonije najučinkovitiji bio je sa 14 poena Filip Sivrić, Fran Carević 11 a Jakov Špehar 9 postignutih koševa.


IZJAVA TRENERA MARSONIJE IGORA KOVAČEVIĆA

Vidio se respekt mojih igrača prema protivniku pogotovo na otvaranju utakmice i iz tog razloga nakupili smo 33 izgubljene lopte. Obrana nije također bila na nivou.  Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi te zahvaljujem treneru Mariju Jeličiću što nije cijelu utakmicu držao svoju najbolju postavu. Stoga sam posljednje 4 min dao prigodu svim igračima kako bi osjetili igranje protiv jedne od najboljih ekipa u ovom uzrastu.


IZJAVA TRENERA ZADRA MARIJA JELIČIĆA

Drago mi je prvo zbog pobjede koju smo i očekivali premda nismo znali kakav je Marsonia protivnik. Također zadovoljan sam pristupom mojih igrača koji su od početka krenuli agresivno te nisu podcijenili protivnika. Očito su moji momci jedva čekali nastup u ovoj ligi, dok je i njima ovo lijepo upoznavanje drugih ekipa u Hrvatskoj. Pohvala organizatoru, a po broju posjetitelja vidljivo je da građani Sl. Broda vole košarku. Nadam se da ćemo i na ostalim utakmicama igrati na ovoj razini te se nadamo naslovu prvaka u JKL.

Mario Špehar – KK Marsonia