Hrvatska
Regija
VRATIJA SE BOŽO, DI JE BIJA: Luka Božić zabijao, skakao, asistirao i vodio Zadar do sedme pobjede u ABA ligi, valorizacija - 46!

VRATIJA SE BOŽO, DI JE BIJA: Luka Božić zabijao, skakao, asistirao i vodio Zadar do sedme pobjede u ABA ligi, valorizacija - 46!

Autor: Saša Ćirić Photo: KK Zadar - Zvonko Kucelin

Slaba je ABA.

Zadar je pobijedio MZT Skopje Aerodrom u susretu 11. kola AdmiralBet ABA lige rezultatom 98-79.

Skopski MZT je u Zadar došao s dvije pobjede i osam poraza na svom kontu. Zadar je, na papiru, imao status velikog favorita. No, da takve situacije mogu biti iznimno škakljive pokazao je dvoboj HT Premijer lige u kojem je momčad Danijela Jusupa doživjela poraz u neizvjesnoj završnici na gostovanju kod Šibenke. Iskusni strateg poput Jusupa zna takve situacije iskoristiti za dodatnu mobilizaciju u svojim redovima, što je i bio slučaj. Dobitna odjevna kombinacija se ne mijenja, Zadrani su kao i protiv FMP-a odnosno Igokee opet u plavim dresovima. Već po furioznom početku bilo je jasno da se Makedonci teško mogu nadati bodovima, u osmoj minuti na semaforu je svijetlilo 20-7. Gosti su priprijetili u naredne dvije minute, smanjili na šest poena zaostatka (22-16)... i to je bilo to. Do kraja prve četvrtine Zadar serijom 7-0 opet vraća na najviših +13, a u istom ritmu nastavlja u drugoj dionici, kada dolazi na ranih +25 (49-24 u 17. minuti). Na poluvrijeme se otišlo s +22 (57-35), a izuzev slabijeg ulaska u drugo poluvrijeme, kada su gosti došli na "samo" 14 poena zaostatka (59-45), gledali smo rutinsku izvedbu Zadra. Pobjeda niti u jednom trenutku nije došla u pitanje, a Jusupa osim toga veseli nova sjajna individualna predstava Luke Božića, na kojeg MZT nije imao odgovora. Nakon tri kola u kojima je akumulirano skupio 44 indeksna poena (12 protiv Cedevite Olimpije te po 16 protiv FMP-a i Igokee), popularni Božo je još jednom pokazao zašto je prvi u poretku za najkorisnijeg igrača ABA (32.9 indeks u prosjeku).

Najraspoloženiji u redovima Zadrana bili su Božić (27 poena, 10 skokova, 7 asistencija), dok su po 16 poena dodali Ramljak (6 skokova, 5 asistencija) i Žganec (5 skokova), a kod gostiju su prednjačili Strahinja Mićović (22 poena), Vojdan Stojanovski (18 poena) i Bursać (12 poena, 5 skokova).