Hrvatska
Zadar nagrađuje navijače, gosti hvataju zadnju slamku spasa

Zadar nagrađuje navijače, gosti hvataju zadnju slamku spasa

Autor: Paulo Sarić

Besplatan ulaz na Višnjik protiv Kaštele.

Već sutra nastavlja se HT Premijer liga. U zgusnutom rasporedu, samo tri dana nakon domaćih pobjeda protiv Vrijednosnica Osijek i Jazina Arbanasa, u Višnjiku će snage odmjeriti Zadar i Ribola Kaštela. Utakmica je to koja goste u slučaju pobjede ostavlja u borbi za očuvanje statusa premijerligaša. Naime, ako Kaštelani slave u preostala dva kola, Hermes Analitica upiše dva, a Zagreb i Jazine po jedan poraz, dečki iz Sućurca će ostati u elitnom društvu. Puno je tu „ako“, no sportski je nadati se dok sudac ne odsvira kraj. Jedno je sigurno, Zadrani im – neće previše pomoći.

- Utakmicu s Ribolom Kaštela ćemo, bez želje da podcijenimo protivnika, iskoristiti da isprobamo razne postavke i razne petorke na parketu sa željom i namjerom da svi igrači dobiju svoju minutažu koju će, nadam se, iskoristiti na najbolji mogući način – kratko je kazao domaći strateg Aramis Naglić.

FOTO: Basketball.hr (Šime Zelić)

U prvom međusobnom dvoboju subotnjih protivnika Zadar je slavio s ravno 50 razlike (47-97), a dvoboj je obilježio incident na tribinama. Dobru je partiju, kao i svi gostujući igrači, pružio mladi Domagoj Vuković koji je zabio 12 koševa i uhvatio osam skokova, od čega tri u napadu.

- Kaštela je ekipa koja nema što izgubiti i praktički neopterećena ulazi u utakmicu što se nama u dosadašnjem dijelu pokazalo kao nezgodna situacija. Imaju nekoliko dobrih igrača, Ante Đugum je igrao i u Zadru, a tu je i još nekoliko iskusnih momaka koji su se (s)našli u takvoj sredini. No, mi ćemo dati sve od sebe. Kao i u svakom susretu, idemo na pobjedu ne bismo li nastavili pozitivan niz – rekao je visoki Riječanin u najavi ogleda.

Dodajmo da će ulaz na sutrašnji susret biti besplatan. Potez je to kojim se KK Zadar u posljednjoj domaćoj utakmici ligaškog dijela domaćeg natjecanja želi odužiti navijačima koji su ga vjerno pratili kroz sezonu.

Utakmica se igra u subotu, s početkom u 19 sati, u dvorani „Krešimir Ćosić“.