Hrvatska
Regija
FOTO: Zadar nakon produžetka srušio Partizana

FOTO: Zadar nakon produžetka srušio Partizana

Autor: Branko Tabak

Koliko stresa za navijače Zadra!

Zadar je igrao, Partizan zabijao trice. Čak 16. Rezultat svega neizvjesna i dramatična utakmica koje je završila tek nakon produžetka šestom pobjedom Zadra (96-94) u ovosezonskom izdanju ABA lige, prvoj domaćoj, za bijeg sa dna ljestvice i mirnije dane.

Zadrani su tijekom cijelog susreta igrali ljepšu košarku, a Beograđane je u igri držao odličan šut za dva poena. Zadarski problemi započinju nakon trice Dominika Mavre za 59-47 na isteku 26. minute. Carter je dobio tehničku, Mršić ga je povukao na klupu, malo po malo tamo je završila cijela udarna petorka, a Partizan se na mala vrata vratio u rezultatski egal.

Povratak najboljih na parket Zadar je kontrolirao prednost na dva, tri, ponekad i četiri posjeda, no prva dva propuštena napada Partizan je kaznio i Perkinsovom tricom stigao do izjednačenja 75-75. 

Zadar je odgovorio s dvije vezane trice na istecima napada koje su potpisali Mavra i Carter za 81-75 na nešto manje od dvije minute prije kraja, no ni to nije uništilo volju gostiju. U tren oka su stigli do 81-80 (Jaramaz 3, Trifunović 2) i imali priliku za vodstvo.

Na 30 sekundi prije kraja Palokaj zabija na sjajnu asistenciju Vukovića (83-80), na drugoj strani Trifunović promašuje tricu, loptu hvata Perkins i poslužuje Jaramaza koji tricom odvodi utakmicu u produžetak.

U njemu je Partizan poveo (82-83), a onda Zadrani serijom slobodnih bacanja (Carter 3, Justice 2) dolaze do vodstva 88-85. Zabijaju potom Thomas i Carter (90-87), da bi Trifunović tricom poravnao na 90-90.

Mavra košem iz igre, asistencijom za Palokaja i pogođenim bacanjima dovodi Zadrane na prag pobjede (96-90), ali Radovanović nakon promašaja Cartera 18 sekundi prije kraja vraća Beograđane u igru (96-93). 

Istina morali su računati i na velike pogreške Zadrana. I dočekali su ih. Večeras odlični Vuković je imao priliku s linije slobodnih bacanja potvrditi pobjedu Zadra, jedno je bilo dovoljno. Promašio je oba, a onda Palokaj posve nepotrebno u zadnjem polju faulira Dangubića.

Do kraja je ostalo nešto više od dvije sekunde. Dangubić je prvo bacanje pogodio, drugo namjerno promašio, dočepao se lopte i šutnuo za produžetak. Lopta nije stigla daleko jer ju je blokadom zaustavio Vuković i tako ipak postao igračem čiji je potez potvrdio pobjednika.


Zadar je bio bolji, no na kraju se doveo u situaciju da mora spašavati pobjedu i drhtati. 

Pobjeda je tu. I dobra igra. Zadar je imao više skokova, asistencija, ukradenih lopti, bolje je izgledao na parketu, napadi su bili tečniji... Ostalo se mora popraviti, prije svega nepromišljeni i nepotrebni potezi koji su prolongirali odluku o pobjedniku. I koncentracija.  Ako ni zbog čeg drugog, onda zbog navijačkih srca.

Zadrane je 20 poena predvodio kapetan Dominik Mavra. Justin Carter ih je postigao 17, Antonio Jordano 12, Domagoj Vuković, Kodi Justice i Chinanu Onuaku po 11. Kod Partizana Thomas je zabio 24, Jaramaz 19, a Perkins i Trifunović po 18 poena.
 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore