Hrvatska
Zadar nakon Sonik Puntamike pobijedio i Vrijednosice Osijek

Zadar nakon Sonik Puntamike pobijedio i Vrijednosice Osijek

Autor: B.T.

Nastavak priprema u Poreču.

Nakon jučerašnje pobjede protiv Sonik Puntamike momčad Zadra večeras je odmjerila snage s Vrijednosnicama Osijek. Zadar je pobjedio ezultatom 79-67. 

Zadrani su otvorili utakmicu čvrsto te su nakon deset minuta imali vodstvo od +9. U drugoj četvrtini momčad Osijeka nije se dala tako lako, Na dvije minute do poluvremena Antonio Jordano zabio je koš s poludistance za zaostatak Osječana za samo dva poena. Na odmor se otišlo s rezultatom 42-38. 

U prvom dijelu Domagoj Vuković bio je najbolji strijelac zadarske momčadi s 12 poena. Treća četvrtina je bila dosta izjednačena. U posljednih sedam minuta momčad Veljka Mršića odvojila se od ekipe iz Slavonije te su u jednom trenutku imali prednost od 15 poena viška.

 Dominik Mavra bio je najbolji igrač kod Zadrana s 15 poena, uz četiri asistencije i dvije ukradene lopte za 23 minuta na parketu. Dylan Frye i Đorđe Topolović su zabili po 15 poena za Osječane.

Seniorska momčad Zadra u nedjelju putuje za Poreč gdje će sljedećih tjedan dana odraditi pripreme.

 Veljko Mršić, trener Zadra – “Mislim da je Osijek na višem nivou nego Sonik, bez uvrede prema Puntamičanima. Vidjelo se da nam je druga utakmica u 24 sata i nismo imali toliko energije kao dan prije. Bilo je nekih dosta dobrih trenutaka, no nemamo kontinuitet. Nismo uigrani i zato što nam svih 12 igrača igra dosta, a neke petorke sam stavljao prvi put da vidim kako reagiraju. Pripremni period zato služi da vidimo što možemo od koga dobiti. Idemo dalje, putujemo za Poreč gdje ćemo biti pet dana. Očekujem da nakon Poreča izgledamo dosta bolje i imat će dosta vremena da sve dovedemo tamo gdje i želimo."