Hrvatska
VIDEO: Zadar nanio prvi domaći poraz Škrljevu

VIDEO: Zadar nanio prvi domaći poraz Škrljevu

Autor: Paulo Sarić

Sve je bilo riješeno već nakon 30 minuta.

Zadar je bez većih problema došao do nove pobjede u HT Premijer ligi. U dvorani Mavrinci svladao je Škrljevo rezultatom 82-99 i zadržao se na čelu domaćeg prvenstva. Iako su gosti uoči ogleda hvalili svog suparnika i očekivali „delikatnu“ utakmicu, pokazalo se da su strahovi Dalmatinaca bili neopravdani. Momčad Aramisa Naglića već je do poluvremena preuzela kontrolu nad dvobojem da bi sve dileme o pobjedniku riješila u trećoj četvrtini nakon čega je mirno privela susret kraju.

Prva je četvrtina protekla u izjednačenoj borbi, a onda je abaligaš „dodao gas“. Razigrala se vanjska linija Zadra koja je ubacila prvih 14 poena gostiju u drugoj dionici pa je Steven Gray slobodnim bacanjem u 15. minuti odveo plave na prvu dvoznamenkastu prednost (26-36). Raspoloženi Perković i Konjević uspjeli su odbiti prvi napad dalmatinskog sastava, no nisu imali pomoć suigrača pa se na odmor otišlo s 37-50 za Zadar.

Tih minus 13 bio je još i dobar rezultat za Škrljevo s obzirom na ono što je uslijedilo nakon povratka iz svlačionica. Naglićevi su momci treću četvrtinu otvorili s 0-7 i ekspresno se odvojili na 20 razlike. Domaćini su se uspjeli nakratko konsolidirati i zahvaljujući veteranima u svojim redovima narednih nekoliko minuta uspostaviti ravnotežu u igri, no onda je krenuo novi nalet Zadra koji je treću dionicu zatvorio serijom 4-14 u koju je Gray ugradio sedam koševa pa je na semaforu u jednom trenutku svijetlilo i 52-82. Ogromnih plus 30.


Uz preciznog Amerikanca razigran je bio i Mislav Brzoja koji je imao savršen učinak iz igre (9-9), a Zadrani su cijelo vrijeme dominirali u skoku u kojem se posebno isticao iskusni Ive Ivanov s deset uhvaćenih lopti za nešto više od 20 minuta na parketu pa je susret praktički već bio riješen. Do kraja smo gledali odrađivanje posla u kojem su domaćini uspjeli ublažiti poraz i dobiti posljednju četvrtinu s 28-17.

Najefikasniji u redovima pobjednika bili su Mislav Brzoja i Steven Gray koji su ubacili po 19 poena, čemu je mladi Zagrepčanin dodao pet skokova i tri asistencije, dok je najbolji u redovima Škrljeva bio iskusni Jasmin Perković s 23 koša.

Zadar se ovom pobjedom zadržao na čelu ljestvice domaće lige, dok se Škrljevo s omjerom 10-6 trenutno nalazi na šestom mjestu.