Hrvatska
VIDEO Zadar očekuje veliku podršku s tribina: Cedevita Junior je opasna, treba biti fokusiran

VIDEO Zadar očekuje veliku podršku s tribina: Cedevita Junior je opasna, treba biti fokusiran

Autor: KK Zadar

Polufinale SuperSport Kupa Krešimir Ćosić

Košarkaši Zadra imali su malo vremena za „spavanje na lovorikama“, eventualno u autobusu kojim su se iz Splita vraćali u Zadar nakon pobjede u četvrtfinalu SuperSport Kupa Krešimir Ćosić protiv domaćina turnira. Odmah nakon utakmice trener Danijel Jusup pozvao je na smirivanje emocija, jer je napravljen samo prvi korak prema osvajanju trofeja, a posrtaj u jednoj od dvije sljedeće utakmice pokvario bi sve do sada napravljeno.

Ždrijeb kuglica Zadru je donio Cedevitu Junior, momčad koja je u četvrtfinalu izbacila Dinamo-Zagreb, momčad koju vodi izbornik Josip Sesar i koja je Zadru napravila itekakve probleme na Višnjiku prošlog tjedna, ali i momčad koja je početkom godine i sama odigrala vrlo izjednačenu utakmicu sa Zadrom, izgubivši u završnici 97:101. S obzirom da je u Kupu „uvijek sve moguće“, Zadrani u utakmicu ulaze s maksimalnim respektom.

'To je jedna mlada, poletna momčad koja je stvarno dobro odigrala protiv Dinama. Bez obzira što ime nedostaje jedan ili dva igrača, moramo ih shvatiti ozbiljno, kao svakog protivnika, igrati na najvišoj razini koju možemo, Prošla utakmica koju smo igrali s njima može nam biti upozorenje, bilo je neizvjesno do  samog kraja. I ovom prilikom zahvaljujem navijačima na podršci, nadam se da će doći u velikom broju i da ćemo opet biti zajedno', kaže uoči utakmice trener Zadra Danijel Jusup.

Ako je suditi po utakmici protiv Dinama, najveća opasnost krije se u američkom dvojcu Allen (24 poena) i Luke (18p, 11as) te Renatu Serdarušiću, koji je Dinamu ubacio 22 poena uz 6 skokova. Zadrova snaga svima je poznata, kao i mogućnost da ovisno o razvoju situacije promjeni težište igre. U toj širini važno mjesto uvijek ima i Dario Drežnjak.

'Cedevita Junior je momčad dobro popunjena na svim pozicijama, mladi su, imaju dosta talenta, igraju brzu košarku, a igra se jedna utakmica. Ulozi su veliki, ključ će biti zadržati fokus i dati maksimum kao u prvoj utakmici. Očekujemo opet i veliku podršku s tribina', kaže Drežnjak.

Utakmica se igra sutra (petak) na Gripama s početkom u 20 sati, uz izravan prijenos na kanalu MaxSport i Sportskoj televiziji.