Hrvatska
Zadar odmorio ključne igrače i 'slomio' Furnir

Zadar odmorio ključne igrače i 'slomio' Furnir

Autor: Branko Tabak

Gostovanje u Dubravi.

Zadar se prvi puta ove sezone odlučio koristiti širinu svog rostera i odigrati utakmicu HT Premijer lige bez trojice udarnih igrača: Justina Cartera, Chinanua Onuakua i Dominika Mavre. Isplatilo im se. 

U 23. kolu HT Premijer lige ostatak je momčadi slavio na gostovanju kod žilavog Furnira 77-94.

Zadrani su kontrolirali susret, stizali do desetak poena viška, ali su Dubravaši stalno bili tu. Posljednji puta zaprijetili su u 30. minuti kada su stigli na samo posjed zaostatka (63-66). U završnici treće četvrtine Antonio Jordano zabija tricu za +6 na zadarskoj strani, a na otvaranju posljednje Filip Paponja još jednu za +9 nakon čega povratka za domaćine nije bilo.

Furniru tek slijedi utakmica sezone protiv Hermes Analitice dok su Zadrani u ovoj uz pobjedu uspjeli odmoriti ključne igrače i dati značajnije role ostatku momčadi. U raspletu sezone moglo bi to donijeti mnoge benefite.

Prvo ime susreta bio je novopečeni tata (Čestitamo!) Martin Junaković sa 17 poena i 11 asistencija. Poen manje u pobjedničkoj momčadi postigao je Kodi Justice, po 12 su dodali Jan Palokaj i Antonio Jordano, a 11 Filip Kraljević.

Dubravaše su predvodili Ante Smolić (17), Mihajlo Jerković (15), Andre Isabell (14) i Tvrko Ivan Majić s 12 poena. 

  

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore