Hrvatska
Zadar osam od osam

Zadar osam od osam

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Odlična obrana, odličan šut

Košarkaši Zadra nastavili su savršen niz u FAVBET Premijer ligi, pobjedom protiv Cedevite Junior rezultatom 89:68 (26:16, 24:22, 29:18, 10:12). U utakmici bez visokih tenzija, s vrlo izvjesnim ishodom utakmice već nakon desetak odigranih minuta, Zadar je dominirao izvrsnim šutom za tricu, koji je u nekim trenucima iznosio šezdesetak posto. Cedevita Junior nije mogla pratiti taj ritam, a konačni rezultat bio bi i nepovoljniji za nju da domaći trener Danijel Jusup nije u posljednjoj četvrtini na parket poslao postavu mlađih igrača kako bi skupljali iskustvo i rasteretili nositelje momčadi za sljedeće izazove.

STATISTIKA

Cedevita Junior je bolje otvorila utakmicu i povela 2:7, ali razina vitamina brzo je pala. Zadar postiže 11 poena u nizu (Ramljak trica, pa 3+3+2 Drežnjaka) i vodstvo brzo seli na zadarsku stranu. Mulaomerović je bezuspješno tražio različita rješenja kojima bi ponovno pokrenuo napadačku igru, budući da nije bilo raspoloženog pojedinca koji bi potegnuo poput Drežnjaka na zadarskoj strani. Kao kuriozitet treba istaknuti zadarsku tricu 6-8 u prvih 10 minuta, koja je domaćinima donijela prednost 26:16.

Gostujuća trica bila je u istom razdoblju 1-7, što su u nastavku popravili Rašić i Jelić. Karačić je koristio nešto mekšu zadarsku obranu, Zadar je utakmicu kontrolirao gotovo savršenom realizacijom napada te je u jednom trenutku poveo 50:32. Opuštanje pred kraj poluvremena dalo je gostima mogućnost da uz tri realizirana napada ipak na odmor odu s dostižnih 50:38.

Tek što je Kučić smanjio razliku za dva poena u nastavku, Zadar je serijom 10:0 otišao na rekordnih plus 20.  Na svaki bljesak Cedevite Junior Zadar je odgovarao novim tricama, uz briljantne serije Lakića i Jambrovića, koji su kombinirano postigli 19 poena u ovoj dionici. Raspoloženom Rašiću na drugoj strani povremeno se priključivao Karačić, a njegov izlazak zbog četvrtog prekršaja itekako se osjetio u energiji na parketu.

Uz podršku navijača i +23 na računu Zadar je bez pritiska ušao u posljednju četvrtinu. Bila je to prilika da zadarska mladost (Klarica, Njegovan, Grbić) dobije minute iskustva na parketu, pa i po cijenu slabije izražene pobjede na kraju.

Zadarski šut za tricu na kraju je bio 50 posto (16-32), a igrač utakmice bio je Dario Drežnjak 2 23 poena. Dvoznamenkasti su bili još Jambrović (14) i Lakić (13), a kod Cedevite Junior Rašić(15), Serdarušić (13) i Karačić (10).