Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Zadar oslabljen putuje u Srijemsku Mitrovicu

Zadar oslabljen putuje u Srijemsku Mitrovicu

Autor: KK Zadar

Mogu li Zadrani do prve gostujuće pobjede nad Megom?

Košarkaši Zadra u desetom kolu ABA lige gostuju kod momčadi Mega Bemax. Utakmica se igra u Srijemskoj Mitrovici u ponedjeljak s početkom u 18 sati.

- Mega je „živa“, prilično mlada i energetski sjajna ekipa. Možemo im parirati jedino velikom čvrstinom u obrani i kontroliranom igrom u napadu, na manji broj koševa. Ako budemo na pravoj razini, vjerujem da možemo očekivati dobar rezultat. Nažalost, prije puta smo ostali bez Domagoja Vukovića kojem se upalilo slijepo crijevo. Još nije operiran, ali ćemo sigurno neko vrijeme biti bez njega – kazao je trener Aramis Naglić.

Nakon pobjede u hrvatskom derbiju protiv Cibone došlo je do verbalnog sukoba s trenerom Cibone Antom Nazorom, no Naglić spušta loptu na zemlju.

- Nema nikakvog sukoba između nas dvojice, niti ja imam želju i potrebu spuštati se na razinu komunikacije pročitane u priopćenju. Riješit ćemo sve u četiri oka, kada za to bude prilike, kako uostalom i priliči trenerima dvaju renomiranih hrvatskih klubova.

Utakmicu s Megom najavio je i sve bolji Lovre Bašić.

- Oni su jako dobra, mlada i rastrčana momčad. Igraju na velik broj koševa i to je njihov forte. Mi smo u dobrom ritmu i ako ih uspijemo svesti na manji broj poena, uz čvrstu i dobru obranu te što manje grešaka u napadu, onda možemo tražiti svoje izglede za pobjedu - kaže Bašić. 

Zadar i Mega su do sada odigrali osam utakmica u ABA ligi, a Zadar je slavio samo dva puta.