Hrvatska
Regija
Zadar otvara sezonu, u ponedjeljak počinje ABA Superkup

Zadar otvara sezonu, u ponedjeljak počinje ABA Superkup

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar - Zvonko Kucelin

Tri utakmice u tri dana

Zadar u ponedjeljak protiv Budućnosti VOLI u ABA Superkupu

Košarkaši Zadra od ponedjeljka do srijede nastupit će na ABA Superkupu u Podgorici, gdje će zajedno s još sedam ponajboljih momčadi prošlogodišnjeg natjecanja biti u prilici boriti se za prvi trofej sezone. Protivnik u četvrtfinalu je domaća Budućnost VOLI, a ovisno o rezultatu te utakmice u utorak će Zadrani igrati u polufinalu ili razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta. Finale i utakmice za konačni plasman igraju se u srijedu.

Nastup na Superkupu danas su na konferenciji za medije u Jazinama najavili trener Zadra Danijel Jusup i košarkaš Arijan Lakić.

- Odradili smo dobre pripreme, odigrali pet prijateljskih utakmica koje su nam dobro došle bez obzira što nas je većina ostala na okupu od lani. Ipak je to nova momčad, nakon treninga trebalo nam je nekoliko utakmica da se uklopimo. Mentalno smo i fizički spremni na težak raspored, nije nam ni prošle godine bilo lagano pa smo dobro igrali. Gledali smo utakmice Budućnosti na turniru u Sarajevu, mislim da je to ipak puno drugačije nego uživo. Dobro ćemo se spremiti i dati 100 posto od sebe, poručuje Lakić.

Trener Jusup zadovoljan je odrađenim pripremama, koje su počele dosta rano, što se i lani pokazalo kao dobar odabir. Jači treninzi važni su za prevenciju ozljeda kroz sezonu, a svaka ozljeda nositelja igre bila bi veliki problem za momčad.

- Ove godine skratili smo rotaciju tako da naši mladi igrači dobivaju više minuta. Jako je bitno kako će oni reagirati. Ako ne budemo imali 9 ili 10 igrača koji mogu držati intenzitet, nećemo moći izdržati i usporit ćemo. Božić nam je došao nešto kasnije, kao i prošle godine, Drežnjak i Mazalin su zbog reprezentacije također kasnili, ali i drugi se susreću s takvim problemima. Zadovoljan sam onim što smo pokazali u pripremnim utakmicama, ovaj turnir dat će nam realno stanje o tome gdje se nalazimo, ističe Jusup.

Iako je većina igrača ostala na okupu, struktura momčadi se promijenila jer je umjesto Davisa i Šantelja, koji su imali visoku razinu šuta s vanjskih pozicija, došao Mazalin čija je najveća kvaliteta unutrašnja igra. Zbog toga je trebalo pripremiti i neka nova taktička rješenja.

- Davis i Šantelj su trkački biti odlični, moramo opet biti na toj razini. S obzirom da je tu Mazalin, lopta će se malo više spuštati unutra, a igrači koji su ranije bili na tim pozicijama sad će biti više vani, najavljuje trener Zadra.

Pripremno razdoblje prošlo je bez težih ozljeda, s manjim mikrotraumama i zatezanjem prepona kod Žganeca, ali svi su se oporavili i spremni dočekuju prvu utakmicu ABA Superkupa, koja je na rasporedu u ponedjeljak u 18 sati.