Hrvatska
Zadar pobijedio u jedinoj utakmici pod Helbichom, stiže li Petar Mijović?

Zadar pobijedio u jedinoj utakmici pod Helbichom, stiže li Petar Mijović?

Autor: 057info Photo: KK Zadar - Šime Zelić

Odlična igra mladog Buljana.

Košarkaši Zadra u jedinoj utakmici koju će igrati pod vodstvom dojučerašnjeg pomoćnika Ivana Perinčića, Srđana Helbicha, pobijedili su na Višnjiku momčad Vrijednosnica Osijek rezultatom 86:78.

Zadar je još jednom pokazao da nije veliki favorit protiv bilo koje hrvatske momčadi, no glavna novost nisu ni igra ni pobjeda nego ime novog trenera. Procurila je informacija kako je dolazak Crnogorca Petra Mijovića sve izvjesniji. 

Što se tiče same utakmice, Zadar je nakon odlaska Perinčića izgledao otprilike kao dok ga je on vodio i još malo gore. Helbich je prepisao Perinčićevu prvu petorku, osim što zbog registracije nije mogao računati na Pavla Marčinkovića, pa je s Junakovićem, Carterom, Bursaćem i Lukovićem krenuo Duje Brala. Z

adar je krenuo s vodstvom, nakon pet minuta igre imao prednost 17:9, na što gosti rade nevjerojatnu seriju od 14:2, nevjerojatno s obzirom na postavu koja je izašla na megdan Zadru. Visoki Topolović bez problema je prolazio zadarske centre u igri jedan na jedan, Marko Bošnjak i Šime Loure Lisica dodali su šuteve izvana te su Vrijednosnice na kraju prve četvrtine imale prednost 21:23.

Zadar je imao problema s vanjskim šutem (Jordano, Paponja, Junaković...) pa se i Helbich okrenuo igri na centre. Nije tu domaća posebno profitirala, osim što smo u (dobrim) akcijama imali priliku vidjeti mladog Tomislava Mihaela Buljana, koji zasigurno zaslužuje više prostora u momčadi. Na poluvremenu je Zadar još uvijek zaostajao 36:42, ali preokret je došao na kraju treće četvrtine, kada je Zadar nakon dugo vremena, tricom Buljana, poveo 61:59.

Nakon toga pobjeda više nije dovedena pod znak upitnika. Malo je zaprijetio Lisica tricom za 81:78 minutu i pol prije kraja, no bio je to i posljednji pogodak Osječana u utakmici.

Najbolji strijelac Zadra bio je Martin Junaković s 15 postignutih poena, no treba opet istaknuti Buljana, koji je u 17 minuta igre postigao 12 poena i skočio 10 puta. Bravo za Tomislava Mihaela, pokazao je kojim putem treba ići novi trener.

Izjave

Srđan Helbich, trener Zadra“Znali smo da će biti teška utakmica, ali ne baš ovako. Osijek se pokazao kao čvrsta ekipa, mladi su i željni su dokazivanja protiv ovakvog protivnika. Svaka čast dečkima što su izvukli pobjedu, ali imamo puno posla da neke stvari promijenimo, da počnemo bolje igrati jer se dosta mučimo u napadu i u obrani.”

Tomislav Buljan, igrač Zadra: “Jako teška utakmica, pogotovo nakon svih okolnosti. Nije bilo lako, ali najvažnije je da smo pobijedili. Ne bih mogao ovako igrati bez mojih suigrača i navijača koji su mi dali veliku podršku večeras i kad bi promašio i kad bi napravio nešto dobro. Ja se njima svima zahvaljujem na tome.”

Marko Mandić, trener Vrijednosnica Osijek: “Bili smo u igri cijelu utakmicu, čak smo bili na -3 minutu prije kraja. Bila je prilika pobijediti danas, ali Zadar je uspio pobijediti.”

Đorđe Topolović, igrač Vrijednosnica Osijek: “Čestitam mojoj ekipi na odličnoj borbi. Sjajno smo igrali pogotovo prvih 35 minuta. Na kraju Zadar je svojim iskustvom i kvalitetom presudio utakmicu. Čestitam Zadru i želim im sreću u nastavku sezone.”

Clasificación ofrecida por SofaScore LiveScore