Hrvatska
Zadar pobjedom nad Dubravom zatvorio drugi krug FAVBET Premijer lige

Zadar pobjedom nad Dubravom zatvorio drugi krug FAVBET Premijer lige

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić

Lider opravdao ulogu favorita

U 22. kolu Favbet Premijer lige Zadar je slavio u Dubravi 87:71. Znatno oslabljeni Dubravaši sa samo jednim igračem na visokim pozicijama (Karahodžić) odigrali su odlično prvo poluvrijeme kada su na krilima Rajaofere, Matića i Paponje u 17.minuti vodili 32:28. Do odlaska na odmor gosti rade seriju 15:2 koju su tricama pokrenuli Patrik Jambrović i Petar Vujačić. Dubrava je uspjela još zakratko držati goste na pristojnom zaostatku (41:53) da bi u završnici treće četvrtine Dario Drežnjak ubacio dvije, a Krševan Klarica jednu tricu za +23 (64:41).

Dolazak domaćina na minus 14 (70:56) sedam minuta prije kraja primorao je Danijela Jusupa da nakratko vrati nositelje igre (jedino Luka Božić nije ulazio u igru) na što su Drežnjak i Jambrović odgovorili tricama i završnicu odveli u mirnije vode.

”Dubrava je bila jako dobra i agresivna dok je imala snage i predstavljala nam problem. Pokušao sam dati priliku igračima s klupe koji se nisu u početku snašli. Zadovoljan sam pobjedom i činjenicom da se nitko nije ozlijedio”…naglasio je trener Zadra Danijel Jusup.

”Na kraju rutinska pobjeda ali nije bilo lako. Dubrava nam radila probleme od početka i vodili su veći dio prvog poluvremena. Uspjeli smo se koncentrirati i boljom obranom doći do pobjede. Svaka čast Dubravi koja je igrala dobro s obzirom na probleme koje je imala s izostancima”…kazao je Drežnjak koji je s 23 poena (trice 5/6) predvodio Zadar. Vujačić je dodao 17, a Jambrović 16.

Kod Dubrave koja je igrala bez Ročka, Vidovića i Jurića, a Kalajžić je istekom posudbe iz Cibone karijeru nastavio u Dubrovniku najbolju utakmice sezone odigrao je Stellan Rajaofera koji je ubacio 21 poen ”Dobro smo se borili od samog početka iako su nam jako falili igrači koji nisu mogli igrati. Možemo biti zadovoljni s načinom kako smo ušli u utakmicu protiv Zadra koji je izdominirao u nastavku jer jednostavno nismo mogli fizički odgovoriti. Danas mi je prošlo nešto više nego što inače prolazi i zadovoljan sam ali ipak je poraz pa ne mogu biti u potpunosti zadovoljan”…naglasio je Rajaofera.

Po prvi puta na klupi u Dubravi debitirao je Marijan Bagarić koji vjeruje da će povratkom ozlijeđenih igrača te dolaskom nekih novih imena Dubrava u trećem krugu biti puno bolja ”Ne mogu ništa zamjeriti momcima jer smo u tako skraćenoj rotaciji pružili dostojan otpor. Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi, a mi smo parirali koliko smo mogli. Čestitam i svojim momcima na zalaganju, a iako ne volim slaviti poraze na kraju jedan pristojan poraz protiv najboljeg kluba u ligi koji je fizički besprijekoran”.

Kod Dubrave uz Rajaoferu izdvojio se i Andrej Matić s 19 poena, a treba izdvojiti petnaest minuta na parketu juniora Nike Rimca koji je ubacio 5 poena.

Standings provided by Sofascore