Hrvatska
VIDEO: Zadar počastio Kaštelane s -50, policija zadarski Tornado palicama zbog jedne baklje

VIDEO: Zadar počastio Kaštelane s -50, policija zadarski Tornado palicama zbog jedne baklje

Autor: Teo Cilar

Košarkaši Zadra letjeli su s terena na tribine u zaštitu svojih navijača.

Zadar je bio uvjerljiv na gostovanju kod KK Ribola Kaštela gdje je ostvario svoju 10 pobjedu dok su Kaštelani zabilježili i jedanaesti poraz iz isto toliko utakmica, a samu utakmicu zasjenio je incident pod kraj susreta.  

Ribola Kaštela-Zadar 47:97 (16:23, 14:22, 7:27, 10:25)

Kompletna statistika utakmice

Pred sam kraj utakmice između Ribola Kaštela i Zadra, na 50 poena razlike, dogodio se nepotreban incident kada je Tornado zapalio jednu baklju nakon čega je kako neslužbeno saznajemo od zadarskih aktera na tribini i terenu, došlo do nepotrebnog prskanja pepper sprejom navijača od strane policije koja ih je ujedno pendrecima počela tući. Nastali kaos na tribini spriječili su košarkaši Zadra koji su s terena skočili na tribinu u zaštitu svojih navijača i stali između njih i policije što se moglo vidjeti u prijenosu utakmice na Youtubeu. 

Video: Ivana Božanić

Što se same utakmice tiče, Kaštelani su poveli 9:3 na krilima Dine Šipića koji je u toj seriji ubacio šest poena. Zadrani su se tada uozbiljili i do kraja četvrtine rade seriju 20:7 u kojoj Mislav Brzoja postiže 11 poena za vodstvo gostiju 23:16. Domaćini su još jednom zaprijetili kada su došli na 24:25, ali sve iza toga bila je jednosmjerna ulica jer je razlika u kvaliteti između ova dva kluba jednostavno prevelika uz sve probleme i odlaske nekoliko igrača koji su zadesili KK Ribola Kaštela. 

Zadar je do poluvremena došao do 15 poena prednosti da bi u drugom poluvremenu potpuno razbili domaćine dopustivši im samo 17 postignutih poena. Na dvije i pola minute do kraja Zadar je došao do najviših plus 56, a susret je na kraju završio s okruglih 50 koševa razlike. Zadar su u ovom susretu u kojem je poštedu dobio Preston Knowles predvodili Brzoja s 15 poena, 5 asistencija, 3 skoka i dvije osvojene lopte, Luka Božić s 14 poena, 3 skoka i 2 asista te Ive Ivanov s 13 poena, 8 skokova i 4 asistencije. Spomenimo i Domagoja Vukovića koji je ušavši s klupe zabio 12 poena uz 8 skokova, 3 asistencije i 3 osvojene lopte. Najvažnije od svega za Zadar u ovoj utakmici da se im nitko nije ozljedio i da je minutaža bila dobro raspoređena uoči vrlo važne utakmice u ponedjeljak u ABA ligi protiv FMP-a. 

Kod domaćina su dva igrača postigla većinu koševa. Dino Šipić je bio prvi strijelac susreta s 19 poena a skočio je uspješno šest puta dok je Aco Mandić zabio 16 uz 4 skoka, ali je imao i osam izgubljenih lopti.