Hrvatska
Zadar ponovno u Jazinama, zadnja uspomena nije ugodna

Zadar ponovno u Jazinama, zadnja uspomena nije ugodna

Autor: Z.D.

Gradski derbi.

Košarkaši Sonik Puntamike sutra u dvorani Jazine ugošćuju Zadar u trećem ovosezonskom „gradskom derbiju“. U dosadašnja dva susreta omjer je izjednačen, a u pamćenju je ostala izvrsna predstava Vlašićevih momaka sa sredine studenoga kada su Puntamičani na krilima čvrste obrane i izvrsnog šuta za tri poena u „Hramu košarke“ stigli do velikog iznenađenja i druge pobjede nad „starijim bratom“ u službenim utakmicama.

– Zadar je subotnjim trijumfom u Čačku došao u puno bolju situaciju na regionalnim parketima nego što je to bio slučaj prije nekoliko dana te očekujem da će biti u potpunosti fokusiran na našu okršaj u Jazinama. Mi smo proteklih desetak dana iskoristili za kvalitetne treninge i pripremu za nastavak sezone. Odmjerili smo snage i s Cedevitom Junior kako bismo ostali u natjecateljskom ritmu te vjerujem da spremni i fokusirani očekujemo gradski okršaj, kazao je trener Sonika Hrvoje Vlašić u najavi sutrašnje utakmice.

Puntamičanima neće biti lako ponoviti izvrsno izdanje s početka sezone, no u zelenom taboru se nadaju da će uspjeti pružiti što je moguće bolji otpor favoriziranom suparniku.

– Vjerujem da smo se dobro spremili za sutrašnji susret. Nažalost, u proteklim danima smo imali problema s ozljedama pa nismo trenirali u kompletnom sastavu, no očekujem da ćemo na parketu izgledati kao prava i ozbiljna momčad te pružiti dobar otpor Zadru, dodao je Vlašić koji sutra neće moći računati na Filipa Jošića.

Zadar utakmicu dočekuje s puno respekta i opreza.

 - Sonik Puntamika je dobra ekipa, to pokazuje i njihovo mjesto na tablici, imaju dobru sezonu ali mi smo u ovom susretu favoriti. Mi moramo, kao i u svakoj utakmici, uči 100% fokusirani s tim obrambenim zadacima koje moramo ispunjavati, ako tako bude onda pobjeda ne bih trebala doći u pitanje. Sonik ima ove sezone dobru ekipu i imaju dobro stanje na ljestvici ali ako uđemo maksimalno u utakmicu ne bih trebalo biti problema, najavio je utakmicu Antonio Jordano. 

- Ovo je jako bitna utakmica za nas da ostanemo na prvom mjestu u HT Premijer ligi. Pristup mora biti na visokom nivou jer svaki derbi sa Sonikom je težak pošto Sonik protiv Zadra uvijek igra na gornjoj granici svojih mogućnosti, to su i pokazali u prvoj utakmici. U drugoj utakmici mi smo imali puno bolji pristup pa smo tu utakmicu riješili puno lakše. Ulazak u utakmici mora biti na visokom energetskom nivou, onda ne bih trebali imati problema. Moramo zaustaviti njihov šut za tri poena, Sonik ima puno dobrih šutera. Moramo zadržati ovaj pozitivan ritam koji sad imamo i upisati novu pobjedu, naglasio je pomoćni trener Ivan Perinčić.

Utakmica se igra u dvorani Jazine s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na Arena Sportu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore