Hrvatska
Pola godine nakon objave da je potpisao četverogodišnji ugovor sa Zadrom Buljan potpisao novi ugovor

Pola godine nakon objave da je potpisao četverogodišnji ugovor sa Zadrom Buljan potpisao novi ugovor

Autor: Z.D. Photo: KK Zadar

Opet na 4 godine.


Mladi i talentirani Tomislav Buljan potpisao je novi ugovor s KK Zadar, objavio je klub vijest na svojim mrežnim stranicama. Vjernost s plavo-bijelima potpisao je na četiri godine. Buljan je došao u Zadar s 15 godina iz Splita, prošao je kroz zadarski omladinski pogon u kojem je napredovao i stigao je do prve ekipe. 

Prošle sezone je na završnici juniorskog prvenstva Hrvatske, kojeg su Zadrani odradili bez poraza, izabran za MVP igrača te je ima ključnu ulogu u povratku juniorske titule u grad košarke nakon 20 godina. Mladi Splićanin je prošle sezone također nastupao za razvojnu momčad Zadra, Jazine Zadar II, a u Prvoj ligi je prosječno bilježio 11 poena i 6,5 skokova po utakmici. 

“Ovaj potpis mi puno znači, u Zadru sam već tri godine i ovo je još jedan znak da se vjeruje u mene i da klub želi ulagati u mene. Izuzetno sam sretan i uzbuđen zbog te četiri godine koje me čekaju. Nadam se da ću ih odlično iskoristiti. Ja ću čekati svaku priliku koja mi se pokaže, još sam mlad i moram se još dokazati,”  izjavio je Tomislav Buljan. 

Iz kluba nisu pojasnili zbog čega je šest mjeseci nakon objave da je potpisao prvi profesionalni ugovor s klubom na četiri godine Buljan potpisao novi ugovor. Očito se radi o korekcijama koje potvrđuju da je početkom sezone, kada je Tomislav izostao s priprema, ipak bilo šumova u komunikacijskom kanalu. 

Teško je za povjerovati da se išlo za tim da se dobije još pola godine vjernosti.