Hrvatska
Zadar poveo 13-4 i u sljedećih nekoliko minuta položio oružje

Zadar poveo 13-4 i u sljedećih nekoliko minuta položio oružje

Autor: Branko Tabak

Zadrane očekuje grčevita borba za ostanak.

Zadar je u zaostaloj utakmici 7. kola ABA lige poražen od Budućnost VOLI rezultatom 62:76.

Momčad Ivana Perinčića je dobro otvorila utakmica, već nakon prvih šest minuta imali su prednost od 10:2, malo kasnije i 13:4.

Rotacije u momčadi Zadra ne donose ništa dobro. Budućnosti radi seriju 14-0, preuzima kontrolu utakmice i mirno ju privodi kraju. Trinaesti je ovo poraz Zadra u ABA ligi nakon koje ga čega grčevita borba za ostanak.

Dominik Mavra je susret završio s 12 poena i 9 asistencija dok je Chinanu Onuaku uz 15 poena imao i 7 skokova.  

Za Budućnost najviše je zabio Danilo Nikolić - 18. 

STATISTIKA

Ivan Perinčić, trener Zadra

“U pripremi smo rekli da je Budućnost jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi. Imali smo slab šut za tri poena, 1/15 šut za tri nije dovoljan protiv Budućnosti. Tu su i 24 izgubljene lopte, mislim da je to ključ što nismo mogli biti u korak s njima.”

Dejan Milojević, trener Budućnost VOLI

“Jako sam zadovoljan s pobjedom i s obranom koju smo igrali. Mislim da je obrana bila sjajna cijelu utakmicu. Imali smo sporiji početak utakmice, Zadar je napravio neku prednost međutim nakon time-outa smo reagirali s puno više energije. Kad igrate s ovakvom energijom onda kvaliteta poput naše dođe do izražaja. Kolegi Mršiću želim brz oporavak, a drugom kolegi Perinčiću da mu se što prije vrati trener i olakša mu život. Zadru želim sreće u nastavku sezone.”