Hrvatska
Zadar preko Alkara do Final Eighta

Zadar preko Alkara do Final Eighta

Autor: KK Alkar Photo: AB foto

Kup Krešimir Ćosić

Zadar je uvjerljivom pobjedom 97:70 nad Alkarom u Sinju postao posljednji osmi sudionik četvrtzavršnice Kupa Krešimir Ćosić. Igrači trenera Jusupa od starta su preuzeli kontrolu susreta, predvođeni raspoloženim Jordanom i Ramljakom. Jordano je ubacio 4 trojke, a Ramljak dodao 8 koševa u uvodnih deset minuta. Potonji se nakon toga nije više ni vraćao u igru. 

Gostima je na ruku išao i oslabljeni domaći roster, bez bolesnog kapetana Vučića i ozlijeđenog Svaline, koji je samo popunio broj igrača na klupi. Nakn što su u prvoj četvrtini stvorili 9 koševa viška, Zadrani su u preostalom vremenu rutinirano, bez velike energetske potrošnje, polagano podizali razliku do konačnih + 27. 

U posljednjoj dionici, kada je utakmica već bila dobrano lišena rezultatske neizvjesnosti, gostujući trener Jusup je na teren poslao i najmlađe snage. 

S druge strane domaći trener Bujas je svoje mladce koristio od prve minute. Kod Alkara bolji od ostalih bili su devetnaestgodišnjaci, Mladen Tomašević sa 13 koševa i 12 skokova i Mirko Jukić sa 14 koševa. Kod Zadra Dario Drežnjak je ubacio 19 koševa, Antonio Jordano jedan manje, dok je svestrani Luka Božić, uz 11 koševa, imao i 8 skokova te 5 asistencija.