Hrvatska
Zadar preko Kvarnera 2010 do finala Memorijala Tomislav Knežević

Zadar preko Kvarnera 2010 do finala Memorijala Tomislav Knežević

Autor: Luka Perić/KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Gegić 26, Kalajžić 19, Klarica 16/Čakarun 13, Đugum 9, Miličević 8

Košarkaši Zadra predstavili su se svojim navijačima pobjedom u prvoj službenoj pripremnoj utakmici ove sezone. U polufinalu 19. memorijalnog košarkaškog turnira „Tomislav Knežević“ svladali su povratnike u FAVBET Premijer ligu, riječki Kvarner 2010, rezultatom 87:74. U finalu će u subotu igrati protiv Zaboka, koji je u finalu bio bolji od Šibenke rezultatom 93:84. Utakmica se igra s početkom u 20:15 sati, a ulaz je slobodan.

Petstotinjak navijača može biti zadovoljno onim što je prikazala momčad Danijela Jusupa, koja je u ranoj fazi priprema te formu diže do početka službenih utakmica za nešto manje od mjesec dana.

Prvi poen ove sezone u službenoj prijateljskoj utakmici zabio je Mate Kalajžić. Trebalo je neko vrijeme da Zadar u novom sastavu pronađe tečnu igru u napadu, što su gosti iskoristili i iz protunapada poveli 5:9, zatim otišli i na +7 (7:14). Agilni Kalajžić i Žganec uspjeli su nadoknaditi zaostatak, dovesti Zadar u prednost, ali prva četvrtina završava 22:22.

I u drugoj četvrtini Zadranin Čakarun i njegovi riječki suigrači zadavali su dosta problema Zadrovoj obrani. Izvrsnu seriju pogođenih šuteva izvana imao je Klarica, no njegovih 13 poena u prvom poluvremenu bilo je dovoljno tek za minimalni zaostatak 42:43.

Serijom 6:0 drugo poluvrijeme je otvorio Gegić, kasnije pogodio tricu za 55:48 i prvi put doveo Zadar u komforniju situaciju. Prednost je stalno rasla do 73:56, a Gegić je stigao do 22 postignuta poena.

Posljednji nalet Riječani su imali u prvih nekoliko minuta posljednje četvrtine, kada su stigli do osam poena zaostatka (77:69), ali Zadar je rutinski priveo utakmicu kraju. Igrač utakmice bio je Amar Gegić s 26 postignutih poena, dok je u Kvarneru najefikasniji bio Čakarun sa 13.

Zadar – Kvarner 87:74 (22:22, 20:21, 31:13, 14:18)

Zadar: Dundović, Gilbert 7, Rebec 3, Ramljak 8, Klarica 16, Gegić 26, Proleta, Žganec 8, Kalajžić 19, Kos. Trener: Danijel Jusup.

Kvarner 2010: Čakarun 13, Marinelli 6, Bille 12, Jelenković 3, Vucić 5, Lisica 12, Matić, Smojver, Pepelar, Đugum 9, Miličević 8, Ogrizović 6. Trener: Ante Nazor.

 

Danijel Jusup, trener Zadra: Nisam baš zadovoljan, imamo dosta stvari za raditi. Ozljede su nas poremetile, s obzirom da su nam sva tri visoka igrača osim Žganeca u nekakvim ozljedama. Mazalin vuče ozljedu već desetak dana, Wahl se ozlijedio u utakmici protiv Oostendea. Nemamo neki koncept igre, teško igramo samo s vanjskim igračima. Slažem se da smo pokazali jednu želju i agresivnost.

Marko Ramljak: Vidi se da ima još puno posla, da novi igrači moraju biti svjesni da je ovo Zadar. Imali smo previše grešaka u prvom poluvremenu, ulazili u individualna rješenja, nismo igrali timski. Poremetilo nas je što je Proleta ušao u penale, koncepcijski je ružno izgledalo na trenutke, ali s razlogom. Imamo dosta posla, nova je momčad, moraju momci vidjeti kako stvari ovdje funkcioniraju, vjerujem da ćemo biti spremni za sezonu.