Hrvatska
Zadar protiv Zaboka bez Ramljaka i Božića

Zadar protiv Zaboka bez Ramljaka i Božića

Autor: KK Zadarr Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Zaredali se problemi

Pred košarkašima Zadra danas je izazov povratka iz Crne Gore nakon poraza od Mornara Barskog-zlata i putovanja do Zaboka, gdje će se sutra suprotstaviti istoimenom domaćinu u 16. kolu FAVBET Premijer lige.  

Momčad Ivana Tomasa u velikom je naletu, u prosincu su u gostima svladali Dinamo, a prije nekoliko dana u Tornju i Cibonu, drugi put u povijesti kluba. Zadar im stiže u tmurnom raspoloženju, ne samo zbog poraza u AdmiralBet ABA ligi, nego i zbog pogoršanog zdravstvenog biltena momčadi. Od ranije nema Marka Ramljaka, u Baru se ozlijedio Luka Božić, a pitanje je tko će sve moći nastupiti od drugih nositelja igre.

– Imamo problema s virozama i ozljedama, dolazimo Zaboku koji je u naletu, pun samopouzdanja nakon pobjede nad Cibonom, dočekat će nas s entuzijazmom. Moramo se pokušati konsolidirati, oporaviti se koliko je to moguće od ovog puta i kao uvijek dati sve od sebe, kaže uoči utakmice trener Zadra Danijel Jusup.

Za one koji su manje pratili Zabok i znaju tek da u njemu na posudbi igra Zadrov Antonio Sikirić korisno je znati da je najopasniji igrač momčadi u zadnjim utakmicama bio  Dino Cinac, nesuđeno pojačanje Jazina-Arbanasa prije nekoliko godina, kada je napustio pripreme nakon dogovorenog dolaska. U posljednjoj utakmici protiv Cibone postigao je 31 poen, a „ruku su mu dali“ Amerikanac Nickolas Ralpheal Neal (20 poena) i Antonio Črnjević (19).

Što se tiče Zadrovih ozljeda, Mazalin je dobio udarac u lice ali nema težih posljedica i sutra će igrati, za razliku od Božića koji ima distorziju lijevog gležnja i po povratku u Zadar znat će se hoće li igrati protiv Krke u petak ili će i on morati na rehabilitaciju.

Utakmica se igra sutra u Gradskoj sportskoj dvorani Zabok s početkom u 20 sati, uz prijenos na Sportskoj televiziji.