Hrvatska
Regija
Zadar protiv Borca želi potvrditi veliku pobjedu protiv CO u Ljubljani

Zadar protiv Borca želi potvrditi veliku pobjedu protiv CO u Ljubljani

Autor: KK Zadar Photo: KK Zadar/Josip Begonja

Petak na Višnjiku.

Košarkaši Zadra veliku pobjedu protiv Cedevite Olimpije u prošlom kolu AdmiralBet ABA lige žele potvrditi novom, i to već sutra pred svojim navijačima. U Dvorani Krešimir Ćosić protivnik će od 20 sati biti Borac Mozzart, momčad s kojom Zadar ima dugu povijest odnosa, često i burnih i bitnih utakmica, iako je uglavnom odnosio pobjede. Od šest dosadašnjih susreta u regionalno, natjecanju izgubio je samo jedan, dok je prošle sezone oba puta pobjeđivao. Zadarski navijači, koji u velikom broju najavljuju dolazak na utakmicu, nadaju se nastavku niza.

– Igrat ćemo protiv momčadi čiji su igrači agilni, brzi, skočni, koja je dosta promijenila stil igre u odnosu na prošlu godinu. Uz napadačku kvalitetu koju donosi Tasić, imaju i Franklina koji napadačkim skokom i rampama može napraviti problem. Nadam se da ćemo to neutralizirati. Mi smo potpisali s ugovor s Davisom ali on tek danas dolazi, ako se i obave formalnosti ne možemo računati na njegov ozbiljan doprinos. Zahvaljujem Nadzornom odboru koji je ispoštovao moju želju, u ovom trenutku to je to, što se tiče momčadi, kaže Danijel Jusup.

Dobra je vijest da su svi zdravi i moći će participirati u igri koliko bude trebalo. U odnosu na prošle utakmice neće biti Ivana Njegovana, koji je ove sezone odigrao tek 10 minuta u natjecanju i  poslan je na posudbu u Bosco. Jedan od onih na koje će trener Jusup zasigurno računati je Dario Drežnjak, po statističkim pokazateljima drugi najbolji igrač Zadra u ovoj sezoni.

– Momčad  Borca dosta je promijenjena u odnosu na prošlu sezonu. Došla su nova pojačanja, igraju čvrsto u obrani i imaju dosta napadačkog talenta, pri čemu posebice mislim na visokog Tasića, koji im je donio sigurnost iznutra i izvana. Očekuje nas dosta zahtjevna utakmica koja će zatražiti od nas da cijelo vrijeme zadržimo fokus. Znamo njihove kvalitete, kao i svaka momčad imaju i svoje mane koje ćemo pokušati iskoristiti i napadati ih tamo gdje mislimo da su najslabiji.

Utakmica se igra sutra (petak) s početkom u 20 sati u Dvorani Krešimir Ćosić, uz izravan televizijski prijenos na Areni Sport 1.

Standings provided by Sofascore