Hrvatska
Zadar se vraća u Jazine, Puntamika useljava u Krešin dom

Zadar se vraća u Jazine, Puntamika useljava u Krešin dom

Autor: Branko Tabak Photo: KK Puntamika

Istina je!

Zanimljiva situacija u gradu košarke. Košarkaši Zadra bi svoje utakmice HT Premijer lige trebali igrati u Jazinama, tamo već treniraju mlađe kategorije, dok seniori dio treninga odrađuju na atletskoj stazi, a pripreme za novu sezonu su započeli u jednoj od četiri male dvorane u sklopu dvorane Krešimira Ćosića.

Povratak Zadra u dvoranu Jazine, prvenstveno zbog uštede, doveo je do nevjerojatnog raspleta situacije. Naime, KK Puntamika, koji je upao u velike financijske probleme, ispao u niži rang natjecanja, ostao bez velikog broja igrača i stručnog kadra, iznenada se našao u situaciji da je ostao i bez mjesta gdje će trenirati, jer je dvorana Jazine bila njihovo utočište.

Nemalo je stoga mnoge iznenadila vijest da su Puntamičani pod stručnim vodstvom trenera Jakova Vladovića pripreme za prvoligašku sezonu započeli u dvorani Krešimir Ćosić i to u velikoj, dakle i najskupljoj dvorani.


- KK Zadar je izrazio želju da bi svoj rad s omladinskim selekcijama nastavili u Jazinama. Mi smo u razgovoru s vodstvom ŠC Višnjik uspjeli dogovoriti nastavak treniranja i igranja na Višnjiku za sve svoje pogone. Hvala Višnjiku i Gradu Zadru što su nam izašli u susret, rekao je za portal Sport 023 dopredsjednik kluba Teo Petani.

Tako je došlo do inverzije koja je nižerangirani klub dovela pod svodove velebnog i zdanja Višnjika, a klub koji je prva asocijacija na zadarski kolektivni sport - KK Zadar vratila u stare Jazine.