Hrvatska
Regija
Zadar razbio Krku u Novom Mestu

Zadar razbio Krku u Novom Mestu

Autor: BB.hr Photo: KK Krka - Drago Perko - kosarka.si

Gledljivo

Košarkaši Zadra su u 4. kolu AdmiralBet ABA lige razbili Krku u Novom Mestu 75-88 uz glasnu podršku Tornada s tribina. 

Imali su Zadrani i 27 poena viška, a s konačnih +13 Slovenci mogu biti i više nego zadovoljni i posljedica su opuštanja Zadra u trenutku kada je bilo jasno da je utakmica riješena. 

Svaka pobjeda u ABA ligi je zlata vrijedna, a kada je ona gostujuća protiv ekipe koja je godinama izravni konkurent hrvatskim klubovima u borbi za ostanak u regionalnoj ligi, onda ima poseban značaj.

Karlo Žganac je odigrao fantastičnu utakmicu. Postigao je 23 poena, pogodio pet trica, imao šest skokova, tri asistencije.

Luka MVP Božić ne posustaje. Zabio je 29 poena, uz 6 skokova i 9 asistencija. 

Dario Drežnjak je uz 21 poena imao 8 skokova i  3 asistencije. 

IZVJEŠTAJ: 


Košarkaši Zadra večeras su u 4. kolu AdmiralBet ABA lige slavili na gostovanju kod Krke u Novom Mestu rezultatom 75:88 (16:23, 10:25, 23:20, 26:20), uvjerljivije nego to pokazuje konačni rezultat. Sva pitanja oko mogućeg pobjednika riješena su u drugoj četvrtini, koju je Zadar dobio 25:10, nakon čega je stalno držao dvadesetak poena prednosti pred domaćinima. S dvije uzastopne pobjede zadarski košarkaši tako su ispisali najbolju pozivnicu pred utakmicu 5. kola s Cibonom, koja se igra u petak na Višnjiku, ali i nedjeljni dvoboj FAVBET Premijer lige sa Zabokom.

U prvoj četvrtini Zadru je dosta problema zadavao Hamilton, koji je tricom otvorio utakmicu. Prvi pogodak nije obeshrabrio Zadrane, koji su uzvratili serijom 9:0, a Krka je uz odličnu igru Amerikanca uspjela ponovno povesti 15:14. Vjerojatno nisu ni pomišljali da će to biti posljednje vodstvo u utakmici, koja je praktički riješena do kraja prvog poluvremena. U preostalih 12 minuta Krka je postigla 11 poena, a Zadar 34!

Najzaslužniji za taj veliki korak prema pobjedi bio je naravno Luka Božić, koji je ulazio pod koš kako bi poentirao, a kada bi bio udvojen vraćao na tricu Žganecu ili Drežnjaku. Zadar je u prvih 20 minuta imao preko 40 posto šuta za tricu, 70 posto za 2 poena, a kada se tome doda dominantna igra pod koševima bilo je jasno da Krka neće moći parirati. Ključno razdoblje bile su tri minute u kojima je Zadar napravio seriju 14:0 i s relativno manjeg zaostatka 22:31 otišao na 22:45.

Prvo poluvrijeme Božić je završio s 11 poena, 4 skoka i 6 asistencija, Žganec s 13 poena, a na drugoj strani veliki problem domaćinu bio je četvrti prekršaj najboljeg igrača Hamiltona.

Krka je u drugom poluvremenu pokušala ubaciti u višu razinu, ići u bržu realizaciju što je nužno dovodilo do gubljenja lopti i brze tranzicije Zadra s lakim poenima. Nakon pogotka Božića Zadar je u 24. minuti došao do najviše prednosti od +27 (39:66), dok Krka serijom 9:2 uspijeva doći do prednosti u ovoj četvrtini (23:20), ali i dalje dalekih -19 do pobjede (49:68).

Bilo je to ipak dovoljno upozorenje da se utakmica odradi do kraja punom snagom. U tome su i dalje prednjačili Božić i Žganec, koristeći ostavljen prostor na trici za novo visoko vodstvo 63:88 3 minute prije kraja utakmice. U te tri posljednje minute Zadar je stao, Krka ubacila 12 poena pa je na kraju izgubila s „pristojnih“ 75:88.

Uoči utakmice Krka se prigodnim darom oprostila od zadarskog košarkaša Roka Stipčevića, koji se na kraju prošle sezone umirovio u dresu slovenskog kluba.


 

Standings provided by Sofascore