Hrvatska
FOTO: Zadar 'riješio' Šibenku nakon tri minute

FOTO: Zadar 'riješio' Šibenku nakon tri minute

Autor: Branko Tabak

Visoka pobjeda Mršićeve momčadi.

Košarkaši Zadra otvorili su novu sezonu visokom pobjedom. U 1. kolu  HT Premijer lige Zadrani su slavili protiv Šibenke 92-52.

Sve je bilo jasno nakon tri minute igre i vodstva domaćina 15-0. Darko Planinić i Jan Palokaj bili su najefikaniji igrači Zadra sa po 14 poena, Daniel Jonathan Galloway i Aleksandar Bursać su postigli po 11, a Dominic Gilbert 10 poena. Uz to Gilbert je imao i 10 skokova. 

Kod Šibenke istaknuo se Ivan Vraneš s 18 poena i 6 skokova. Domagoj Bašić je postigao 14 poena.

Valja naglasiti da je Šibenka nastupila bez Amerikanca Treya Freemana, dok trener Zadra Veljko Mršić nije mogao računati na Martina Junakovića. 

Čak 30 minuta u igri je proveo mladi Zadranin Duje Brala koji je uz 4 poena imao 3 skoka i 4 asistencije, a bio je i član prve petorke koja je napravila ključnu seriju 15-0. Filip Paponja je za 10 minuta igre postigao 9 poena (tri trice iz tri pokušaja), dok je Jure Planinić igrao 17 minuta te postigao 3 poena uz 9 skokova. Šibenski mladi igrači, unatoč izostanku rezultatske neizvjesnosti, nisu dobili značajniji prostor u igri. 

Izjave:

Darko Planinić, igrač Zadra: “Drago mi je što smo upisali pobjedu večeras, prvenstveno jer je ovo bila prva utakmica i nekad tu može biti neka mala nervoza. Izašli smo na teren, napravili sve što je trener tražio od nas i na kraju je rezultat pokazao sve.”

Veljko Mršić, trener Zadra: “Darko je sve rekao. Bila je prisutna i nervoza i ovo je bila prva utakmica kod kuće bez publike međutim znali smo da će mnogo ljudi gledati ovu utakmicu koja je bila na državnoj televiziji. Otvorili smo utakmicu na dobar način. Serija od 15:0 na početku je odredila tijek utakmice. Sve je bilo dobro osim dva mala pada i mali dio treće četvrtine, osim toga odigrali smo dobru utakmicu. Igrači su tražili jedan drugoga, igrali smo solidnu obranu, mogla bi biti još i bolja. Sve u svemu bilo je pristojno za prvu utakmicu. Svi igrači su igrali i probili smo taj led, sve osim tih 15 izgubljenih lopti je bilo zadovoljavajuće.”

Dženan Rahimić, trener Šibenke: “Zaslužena pobjeda Zadra, već nakon pet minuta utakmica je bila gotova. Poslije toga je bilo loše, nije nas nigdje bilo. Sve o čemu smo razgovarali cijeli tjedan na parketu je bilo suprotno.”