Hrvatska
Zadar s Knowlesom u sastavu dočekuje Cibonu

Zadar s Knowlesom u sastavu dočekuje Cibonu

Autor: Paulo Sarić

Vukovi su, s novim trenerom na klupi, ipak nepoznanica.

Sutra je na rasporedu hrvatski derbi. Utakmice Zadra i Cibone uvijek privlače posebnu pozornost, pogotovo kada se igraju u Zadru, a tako će biti i ovaj put. Utakmica će imati i humanitarni karakter. KK Zadar se, zajedno s ŠC Višnjik, priključio akciji prikupljanja sredstava za pomoć Anti Ledenku te se i iz tog razloga pozivaju navijači da dođu u što većem broju na hrvatski derbi i pomognu svom sugrađaninu.

Zadrani su prije nekoliko tjedana prvi puta nakon šest sezona slavili pod Tornjem i time si ulili veliku dozu samopouzdanja za nastavak sezone. No, Cibona je u međuvremenu promijenila trenera te ju sada s klupe vodi upravo bivši trener Zadra Ante Nazor pa se očekuje potpuno drugačiji susret od zagrebačkog.

- Ne znamo puno o ovoj Ciboni. Odigrali su samo dvije utakmice pod novim trenerom, jednu u domaćem prvenstvu, drugu u regionalnoj ligi. Momčad u kojoj igraju Tomas, Žorić, Rozić i dva reprezentativca svakako treba respektirati i mi to i činimo. Zagrebački je dvoboj prošlost i pred nama je jedna potpuno druga utakmica. Cibona je u ovom trenutku malo i ranjena te motivirana da promijeni lošiji ulazak u sezonu te očekujem dosta tešku utakmicu. Imamo dosta nepoznanica,  s obzirom da ih vodi novi trener koji je vjerojatno neke stvari promijenio te stoga imamo hendikep u pripremi dvoboja pošto nećemo imati dovoljan broj informacija. No, riječ je o derbiju. Očekujem punu dvoranu te bih iskoristio i ovu priliku da pozovem sve navijače da dođu na utakmicu zbog njezinog humanitarnog karaktera, ali i da nama pomognu da nastavimo solidan niz kojega imamo – kazao je trener Zadrana Aramis Naglić.

 Novinare je zanimalo kakva je situacija s Prestonom Knowlesom koji je prije nekoliko tjedana bio u središtu pozornosti nakon što je izrazio želju za odlaskom, a koji je tijekom reprezentativne pauze „skoknuo“ preko bare i vrijeme proveo u SAD-u.

- Sve je OK. U sastavu je i nema problema – kratko je kazao Naglić.

Strateg Zadrana se osvrnuo i na utakmice reprezentacije koja je poražena u prva dva kvalifikacijska susreta za Svjetsko prvenstvo koje se 2019. igra u Kini.

- Bilo je dosta kritike po medijima, što je i normalno. Takvi smo. Ima tu i opravdanih kritika, ali i onih pojedinaca koji se njima na određeni način žele istaknuti. Moje je osobno mišljenje da treba dati podršku treneru Skelinu i HKS-u. Donijeli su određene odluke i mislim da znaju što rade i na tom putu trebaju nastaviti. Važno je da uspijemo izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo jer bi duga pauza škodila košarci. Kažem, vjerujem u njihove prosudbe. Ljudi se trude, rade maksimalno i nema razloga da ih na osobno ne podržavam – zaključio je trener Zadra u najavi utakmice s Cibonom.