Hrvatska
Zadar s Vladovićem i Brzojom otputovao u Mađarsku

Zadar s Vladovićem i Brzojom otputovao u Mađarsku

Autor: kkzadar.net

Knowles zadovoljio trenera, Taphorn nije.

Košarkaši Zadra krenuli su put Mađarske gdje će u subotu i nedjelju nastupiti na pripremnom turniru u Paksu, na kojem još sudjeluju domaća momčad Atomeromu SE Paks, mađarski prvoligaš Kaposvari KK te Svitavy iz Češke.

Zadar će u polufinalnoj utakmici u subotu od 16:30 odmjeriti snage s Kaposvarijem.

- Bit će to dosta kvalitetan turnir, na kojem želimo odigrati najbolje što možemo. Još uvijek kasnimo sa sastavljanjem momčadi, ali me veseli povratak Vladovića i Brzoje u sastav. Siguran sam da će nakon njihovog povratka naša igra izgledati puno ozbiljnije. Momčadi na turniru su nezgodne, sve su podjednake kvalitete. Mađarska liga je kvalitetna, njihove momčadi imaju po četiri, pet Amerikanaca u sastavu i bit će nam to dobra provjera prije turnira u Zadru - kaže trener Aramis Naglić.

Kakva je trenutna situacija unutar momčadi?

- Moram istaknuti kako s nama ne putuje Amerikanac Nathan Taphorn. On je igrač koji ima određenu kvalitetu, pogotovo u napadačkom dijelu, ali smo procijenili da ipak nije ispunio kriterije za igranje ABA lige. Moram napomenuti da njegov dolazak klub nije koštao niti lipe, jer je bio tu na probnom razdoblju. U potrazi smo za novim igračem na poziciji krila, imamo nekoliko potencijalnih kandidata i radimo na tome. Ono što je sigurno da nam treba kvalitetan igrač na toj poziciji, jer našoj momčadi još uvijek nedostaje kvalitete. Drago mi je da se Preston Knowles pokazao kvalitetnim pojačanjem i bit će nam jako važna karika u nastavku sezone – poručio je Naglić.