Hrvatska
Regija
Zadar šaptom pade

Zadar šaptom pade

Autor: Branko Tabak

Zaboraviti, čim prije.

U 20. kolu ABA lige Zadar je poražen od Budućnosti 98-75. Utakmica je to koju valja čim prije zaboraviti i okrenuti se obvezama koje slijede.

Podgoričani su bez puno muke pospremili dva boda na svoj konto, a Zadrani odradili utakmicu bez Justina Cartera koji je ozlijedio zglob na prethodnoj utakmici protiv Mornara. Njegova ozljeda spada pod one lakše, no iz kluba za sada nema informacija kada ga se može očekivati na parketu.

U ludom ritmu utakmica važno je sačuvati igrače od ozbiljnijih ozljeda i smanjiti im opterećenje te dočekati završnicu natjecanja u ABA i HT Premijer ligi u punom sastavu.

U regionalnom natjecanju Zadar u ovom trenutku ima dvije pobjede više od Borca te jednu od Krke. Kako je Primorska odustala od natjecanja cilj je izbjeći pretposljednje mjesto i baraž za ostanak u ABA ligi. Zadrani za to imaju dobre izglede, a potvrda ostanka tražit će se u nadolazećim susretima ABA lige protiv FMP-a, Cibone i dva puta Borca.

U Podgorici Zadrani nisu bili ni blizu igre koju su pokazali protiv Mornara, no to ne treba niti čuditi niti zabrinjavati. Oscilacija će biti, a Zadar baš sve u ovom trenutku ima pod kontrolom. Kup je osvojen, u HT Premijer ligi Zadrani drže prvo mjesto, unatoč neplaniranom domaćem porazu od Zaboka, a ostanak u ABA ligi je sve izgledniji.

Izdvojimo ipak kako je Dominik Mavra protiv Budućnosti postigao 17 poena uz 4 skoka i 2 asistencije dok je Chinanu Onuaku ostvario još jedan double double učinak (15 poena, 13 skokova).

Već u utorak Zadrani u 23. kolu HT Premijer lige gostuju kod Furnira.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore