Hrvatska
Regija
Zadar se protiv Igokee ima priliku parkirati u četvrtfinale  ABA lige, a navijači moraju paziti gdje parkiraju automobile oko dvorane

Zadar se protiv Igokee ima priliku parkirati u četvrtfinale ABA lige, a navijači moraju paziti gdje parkiraju automobile oko dvorane

Autor: KK Zadar Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Igra li Božić?

Da je netko navijačima Zadra na početku sezone ponudio da krajem ožujka momčad u AdmiralBet ABA ligi ima omjer 10-12, s realnim izgledima za ulazak u četvrtfinale, objeručke bi prihvatili ponudu. Košarkaši su već sada odradili zacrtani cilj ostanka u ligi, a u borbi za završnicu sutra igraju možda i ključnu utakmicu. Protivnik je Igokea m:tel, momčad koju su Zadrani dobili na gostovanju u prvom dijelu sezone i koja se ove godine nalazi neuobičajeno nisko u poretku. Nakon deset poraza ostvarili su dvije pobjede i sigurno se neće predati bez borbe.

– Očito su pojačali trening i sad dolazi ta superkompenzacija. Oni su ekipa koja dosta igra fizički, prijete skokom u napadu, unutarnju igru temelje na Tanaskoviću i Đorđeviću, možda više nego na Mariću, vanjske šutove na Milosavljeviću Jošilu, Amerikancu koji im stvara neku prednost i igru. Pojačali su se i s Nerančićem, doveli mladog Stankovića iz Partizana, koji je zadnju utakmicu odigrao odlično. To je jedan kompletan roster, bilo je samo pitanje vremena kad će se početi dizati. Morat ćemo fizički odgovoriti intenzitetom ako mislimo pobijediti, kaže trener Zadra Danijel Jusup.

S obzirom da bi pobjedom Zadar došao u dobru poziciju za ulazak u četvrtfinale, čini se da će prvi put ove sezone momčad u regionalnoj ligi igrati s određenim pritiskom.

– Naš stav je da se svaka mora dobiti, nevezano za stanje na tablici. Kad liga završi podvući ćemo crtu, i igrači i stručni stožer svjesni su što nosi svaka utakmica ali ne želim stavljati igračima mač nad glavu. Do sada smo u svaku utakmicu ušli odgovorno, tako ćemo i u ovu.

Još nije poznato hoće li i s kolikim doprinosom moći nastupiti Luka Božić, koji nakon distorzije zgloba još uvijek trenira po individualnom programu, a večeras će odraditi prvi trening s momčadi. Onaj tko zasigurno ima potencijal „povući“ u jednoj utakmici i kompenzirati Božićev mogući izostanak je Juan Davis. Amerikanac u zadarskim redovima sigurno još nije odigrao svoju najbolju utakmicu. Može li protiv Igokee donijeti prevagu?

– Mi se moramo postaviti kao tim, boriti se i staviti u poziciju da odlučujemo o rezultatu. Pobijedili smo u prvom dijelu sezone, ali u jednoj teškoj utakmici, a ova će biti sasvim „nova priča“. Gledamo samo sebe, borit ćemo se i odigrati najbolje što možemo, kaže Davis.

Zbog pripreme površine i održavanja automobilističke priredbe, veliko sjeverno parkiralište bit će zatvoreno od petka do nedjelje, pa će posjetitelji košarkaških utakmica vozila moći parkirati na parkiralištima na koja se ulazi iz Ulice Domovinskoga rata i iz Splitske ulice, te Ulice dr. Edvina Androvića.

Utakmica se igra u petak od 18 sati u Dvorani Krešimira Ćosića, uz izravan prijenos na Areni Sport 1.