Hrvatska
Regija
VIDEO Zadar se učvrstio na petoj poziciji ABA lige. Kakvu je samo utakmicu odigrao Karlo Žganec!

VIDEO Zadar se učvrstio na petoj poziciji ABA lige. Kakvu je samo utakmicu odigrao Karlo Žganec!

Autor: KK Zadar

Zadar obranom slomio Igokeu i to bez resornog ministra Marka Ramljaka

Košarkaši Zadra slavili su u 22. kolu AdmiralBet ABA lige protiv Igokee m:tel rezultatom 74:59 (17:10, 16:13, 14:16, 27:20). Velika je to pobjeda u borbi za dobru poziciju u play offu, odnosno peto mjesto, budući da je momčad iz Aleksandrovca do sada Zadru prvi pratitelj. S obzirom na to da je Zadar nadoknadio zaostatak iz prve utakmice, čak i u slučaju da završi s istim brojem bodova kao Igokea, bit će plasiran ispred nje.


Utakmicu je Igokea otvorila sretnom tricom Filipovića od table, dok Zadru nije ni sreća pomagala u postizanju prvog poena. Nakon više od tri minute Božić je uspio završiti iz kontre, a onda i preko Žganeca doći do 4:3. Sve to govori koliko je siromašna bila igra i jednih i drugih u prvih pet minuta. Trgnuo se prvi Zadar, koji nije uspijevao izgraditi igru ispod koša na Mazalinu i Božiću, ali su trice za ubacili Žganec i Drežnjak za vodstvo 17:10 na kraju prve četvrtine.

Nastavio je raspoloženi Žganec tricom i asistencijom za Lakića, a kad je Mazalin prvi put probio obranu za svoj lagani koš i 24:10 Jovanović opet mora zvati minutu odmora. U šest minuta igre Igokea je samo jednom pogodila, Zadar je došao do +16 ali kreću i gosti, serijom trica, slobodnih bacanja, Zadrovih propuštenih napada rade seriju 10:0 i stižu na svega -6 (28:22). Trica Vujačića u zadnjem napadu ipak je domaćine ostavila na dvoznamenkastoj prednosti (33:23).

Koliko je to varljiv rezultat pokazao je početak drugog poluvremena, kada je Igokea uz razbuđenog Filipovića opet ušla u nisku razliku, na samo dva poena razlike. Još jednom se pojavio Žganec, najraspoloženiji igrač Zadra u svakoj četvrtini, ubacio tricu, blokirao Filipovića, dao dvije asistencije i ponovno uveo Zadar u komforniju situaciju.

Kakva-takva neizvjesnost je trajala još nekoliko minuta, sve dok Žganec i Mazalin nisu povezali tri akcije za vodstvo 69:53, što bi i za momčadi puno bolje od Igokee bilo nedostižno u zadnje dvije minute.


Junak pobjede bio je Karlo Žganec s 21 poenom (šut za tricu 5-7), iako je po valorizaciji još jednom najuspješniji bio Luka Božić, s učinkom  od 19 poena, 10 skokova i 5 asistencija. Kod gostiju zapaženiju partiju imali su Marić (15) i Filipović (13).



Foto: KK Zadar

Standings provided by Sofascore