Hrvatska
Regija
Zadar se uoči Borca vratio na 'tvorničke postavke'

Zadar se uoči Borca vratio na 'tvorničke postavke'

Autor: Branko Tabak

Trebamo krenuti raditi od onih bazičnih stvari, od igre u obrani, zagrađivanja, trčanja...

Zadar u srijedu u zastaloj utakmici 11. kola HT Premijer lige dočekuje Borca. Riječ je o sudaru klubova zbog kojih su u bivšoj Jugslaslaviji Zadar i Čačak nazivali gradovima akošarkke. 

Zadrani će nastupiti bez Antonija Jordana i Filipa Kraljevića koji u vrijeme odgode utakmice još nisu bili članovi kluba. Istovremeno stiže vijest o povratku na klupu trenera Veljka Mršića. Jasno je, svih najviše zanima njegovo zdravlje. 

- Čim sam se vratio bolje je. Najvažnije da sam se vratio, sad idemo daljekratko je prokomentirao Mršić te se upustio u analizu stanja u momčadi uoči nadolazeće utakmice:

- Prije svega moramo priznati da nismo u dobroj formi. Zadnje utakmice koje smo igrali su bile loše, moramo napraviti jedan korak natrag i to prepoznati. Trebamo krenuti raditi od onih bazičnih stvari, od igre u obrani, zagrađivanja, trčanja, da pokažemo jednu dozu agresivnosti koju smo izgubili. Borac u zadnje vrijeme igra dobro, protiv Igokee su držali dobar rezultat nekih 30 minuta. Mi moramo igrati dobru obranu i zaustaviti njihovu tranziciju, dok u napadu moramo više dijeliti loptu i igrati jedan s drugim. Imali smo puno izgubljenih lopti u zadnje vrijeme, to moramo smanjiti na neku normalnu mjeru. Imamo neke stvari koje moramo popraviti, ali ja se nadam da će se to već protiv Borca vidjeti - najavio je utakmicu Mršić.

- Moramo zaboraviti ovaj period loših utakmica koje smo imali. Upali smo u neki lošiji niz. Ovo je idealna utakmica da se iz toga izvadimo, igramo kod kuće i idemo se 40 minuta potući se s Borcem. Moramo ostaviti sve na parketu i idemo pobijediti utakmicu, istaknuo je Martin Junaković.