Hrvatska
Zadar se vraća u Jazine, Sesar 'prijeti' Jovanoviću, mini derbi u Osijeku...

Zadar se vraća u Jazine, Sesar 'prijeti' Jovanoviću, mini derbi u Osijeku...

Autor: Branko Tabak Photo: Marin Sušić - HKS

Od petka do nedjelje igraju se utakmice 3. kola HT Premijer lige.

U prvom kolu HT Premijer lige iznenađenje je priredila Cedevita Junior pobjedom nad viceprvakom Splitom. U drugom je Adria Oil Škrljevo nadigralo prvaka Zadra. Tko će biti vijest dana nakon trećeg kola?

CIBONA - GORICA

Derbi kola igra se pod Tornjem. Ciboninu razigranost i nepobjedivost, koja se provlači još od pripremnog razdoblja, agresivnom obranom zaustavio je Split. Sljedeći protivnik Zagrepčana jednako je neugodan. Gorica u Draženov dom stiže neporažena. Tko će slaviti u sudaru dviju momčadi čiji treneri, Sesar i Jovanović, preferiraju modernu košarku?

ZADAR - CEDEVITA JUNIOR

Još jedna utakmica ima težinu derbija. Mulaomerovićeva Cedevita Junior sa stopostotnim učinkom veliki je izazov Zadru u Jazinama nakon gostujućeg poraza od Škrljeva. Roster domaćina je popunjeniji, kao i igračke biografije, no Vitamini u hram košarke sigurno ne dolaze samo na izlet.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK - ADRIA OIL ŠKRLJEVO

Mali derbi igra se u osječkom Gradskom vrtu u koji stiže Škrljevo. Obje momčadi ugodno su iznenadile u prva dva kola, u trećem netko će doživjeti prvi poraz. Prednost Vrijednosnica je domaći teren, dok je glavni adut Škrljeva iskustvo trenera Damira Rajkovića koje je stekao zahvaljujući dugogodišnjem kontinuitet vođenja prve momčadi Škrljeva u HT Premijer ligi. 

ŠIBENKA - ZABOK 

Za razliku od osječkog, u kojem se sastaju dvije neporažene ekipe, susret na Baldekinu između Šibenke i Zaboka jednoj će momčadi donijeti prvu pobjedu, a drugoj prve ozbiljnije brige u novoj sezoni. Obje ekipe imaju nove trenere koje su iskustvo stjecali i na parketi u uz njega. Milačić ili Radulović? Odgovor ćemo saznati u subotu u večernjim satima.

ALKAR - SONIK PUNTAMIKA

Alkar i Sonik Puntamika, poput Šibenke i Zaboka, imaju nove trenere. Marko Trninić na domaćem terenu traži put do prve pobjede. Stipe Kuliš u Sinju želi pokazati da su loše izdanje i uvjerljivi poraz u Osijeku bili iznimka, a ne pravilo 'gostujućeg Sonika'. Maligani i bučne tribine prednost su domaćina, iskustvo i reprezentativne kvalitete Pavla Marčinkovića gostiju.

FURNIR - SPLIT

U nedjelju će kolo zatvoriti žuti i žuti. Gost Furnira u Dubravi je Split koji je po mnogo čemu izraziti favorit u ovom susretu. Da 'papirnati' argumenti padaju u vodu na parketu osjetili su sami Splićani (poraz od Cedevite Junior) koji su težište svoje igre na početku ove sezone stavili na obranu. Puno toga u ovom susretu ovisit će o šuterskom raspoloženju igrača obiju ekipa.

RASPORED

 

KK Cibona – KK Gorica

petak 1. listopada 2021.  KC Dražen Petrović - 20:00 sati.  –>   Arena Sport

KK Vrijednosnice Osijek – KK Adria Oil Škrljevo

subota 2. listopada 2021. Mala dvorana Gradski vrt - 17:00 sati. –>  HKS TV

GKK Šibenka – KK Zabok

sobota 2. listopada 2021. Sportska dvorana Baldekin - 18:00 sati. –>  HKS TV  

KK Alkar – KK Sonik Puntamika

subota 2. listopada 2021. ŠD Ivica Glavan – Ićo - 19:00 sati.  –>  HKS TV 

KK Zadar – KK Cedevita Junior

nedjelja 3. listopada 2021. SD Jazine 17:00 - sati  HTV 2

KK Furnir – KK Split

nedjelja 3. listopada 2021. SD Dubrava - 19:00  sati. –>  HKS TV

Standings provided by SofaScore LiveScore