Hrvatska
Zadar se vraća u Jazine!

Zadar se vraća u Jazine!

Autor: Paulo Sarić

Službeni povratak u 'Hram košarke' u domaćim natjecanjima nakon 11 godina i slavlja u finalu protiv Splita.

Košarkaši Zadra vraćaju se u Jazine! Zadrani će domaći susret 21. kola HT Premijer lige protiv KK Adria Oil Škrljevo odigrati u 'Hramu košarke' iz kojeg su iselili davne 2008. godine.

Razlog? Rukometne kvalifikacije za Europsko prvenstvu protiv Srbije. Naime, 14. travnja 'Kauboji' će pod pekom Višnjika odmjeriti snage s našim istočnim susjedima u utakmici četvrtog kola kvalifikacija za EURO 2020. koji će se u siječnju održati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj pa su košarkaši radi zauzetosti dvorane zbog treninga svoju utakmicu prebacili nekoliko kilometara jugozapadno u Jazine.

Bit će ovo prvi puta nakon gotovo 11 godina da se seniori KK Zadar kao domaćini u službenoj utakmici hrvatskog prvenstva vraćaju u 'Hram košarke' koji je odgojio tolike generacije. Posljednji domaći susret odigran u kultnoj dvorani u nacionalnim natjecanjima bila je peta utakmica finala doigravanja Prvenstva Hrvatske protiv Splita početkom lipnja 2008. godine kada su igrači Aleksandra Petrovića došli do svog drugog naslova državnog prvaka.

U međuvremenu je Zadar u Jazinama odigrao još nekoliko utakmica, no sve kao „gost“. Posljednji put početkom siječnja kada su Nazorovi momci uvjerljivo svladali Jazine Arbanase u osmini finala Kupa „Krešimir Ćosić“.