Hrvatska
Zadar serijom 12-1 na početku treće četvrtine slomio Dubravaše

Zadar serijom 12-1 na početku treće četvrtine slomio Dubravaše

Prva utakmica 15. kola HT Premijer lige

U prvoj utakmici 15.kola HT Premijer lige Zadar je kao gost slavio u Dubravi kod Furnira 99:70. Dubravaši su na krilima raspoloženog Kenana Karahodžića držali rezultatski priključak prvo poluvrijeme (41:44), a Zadar je u treću četvrtinu ušao serijom 12:1 koja ih je odvela na 56:42. Razigranom Martinu Junakoviću (19p, 6as) pridružili su se Antonio Jordano (14) i Dario Drežnjak (12). Furnir je uspio još kratko doći na 54:65, a tada je uslijedila još jedna serija Zadra 11:0. Kod Furnira Karahodžić je ostao na 15 poena iz prvog poluvremena, Lovro Mandalinić  je dodao 14, a Domagoj Samac 8.

”Čestitam Furniru i mojim igračima na pobjedi. Uspjeli smo raspodijeliti minutažu što nam je bilo bitno u ovom ritmu utakmica”,..kazao je trener Zadra Vladimir Anzulović, a Junaković je dodao ”Znali smo da Furnir može odigrati odličnu utakmicu što su pokazali prvo poluvrijeme kada su zabili 41 koši  igrali dobro s protokom lopte. U trećoj četvrtini se nama otvorilo, digli smo intenzitet i na kraju zasluženo pobjedili.”

”Prvo poluvrijeme smo odigrali puno bolje nego u nastavku. Bili smo s više koncentracije i uspijeli smo zadržati utakmicu u neizvjesnosti. Imali smo jako loš ulazak u treću četvrtinu kada su nas uspijeli slomiti i kasnije je bilo rutinsko privođenje utakmice njenom kraju. Idemo se odmoriti i zaliječiti ozljede, a tu prije svega mislimo na Vidovića, Karahodžića i Rađu kako bi u siječanj ušli spremni i u nastavku sezone bili bolji", kazao je Lovro Mandalinić, a trener Furnira Jeronimo Šarin mogao je samo čestitati Zadranima:

 ”Prvo poluvrijeme je bilo dosta dobro iako je i tu bilo dosta grešaka i nekako mislim da smo trebali imati bolji rezultat nakon dvadeset minuta. Drugo poluvrijeme smo bili jako loši što je vjerojatno posljedica toga da smo posljednja dva tjedna bili bez tri igrača na treningu. Vidović je i danas igrao polovično zaliječen . Zadar je digao energiju za dvije oktave i brzinu i mi se nismo uspijeli tome prilagoditi”.

Standings provided by SofaScore LiveScore