Hrvatska
Zadar slavio u Zaboku. Treća četvrtina završila rezultatom 0:22

Zadar slavio u Zaboku. Treća četvrtina završila rezultatom 0:22

Autor: KK Zadar Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Jusup: Događa se

Košarkaši Zadra uspješno su svladali izazovno gostovanje kod Zaboka, što mogu zahvaliti ponajviše briljantnoj trećoj četvrtini, u kojoj su domaćine ostavili bez postignutog pogotka. Konačni rezultat bio je 58:79 (24:21, 14:20, 0:22, 20:16).

Nakon iscrpljujuće utakmice i puta iz Crne Gore, bez ozlijeđenih Ramljaka i Božića, ali i viroznog Klarice, Zadar je očekivano rezervirano ušao u utakmicu, pa su Cinac i Neal tricama i slobodnim bacanjima domaćinu donijeli početnu prednost 9:4. Zadrova petorka Lakić, Mekić, Mazalin, Davis, Žganec nije nalazila rješenja u napadu, najčešće se radilo o izgubljenim loptama i promašenim tricama i Zabok je u jednom trenutku došao do +7 (20:13). Zahvaljujući Lakiću, koji je u tri uzastopna napada ubacio 8 poena, Zadar je ipak uhvatio priključak i na prvi odmor otišao s malim zaostatkom 24:21. U najavi utakmice upozoravalo se na Neala i Cinca i upravo su njih dvojica postigla sva 24 poena Zaboka u prvoj četvrtini, podijelivši ih pošteno na 12+12.

U drugoj četvrtini ponovno bolji ulazak domaćina, uz trice Savića i Šustića vode 32:23. Bio je to signal da se Zadrani ipak trgnu, a pomogao im je i Tornado koji je u tim trenucima propušten u dvoranu. Serijom 12:2 preokrenuli su rezultat i došli u vodstvo prvi put nakon samog početka utakmice, koje su zadržali do kraja prvog poluvremena (38:41).

Ono što smo vidjeli u trećoj četvrtini nismo ne pamtimo, a trebat će se dobro pomučiti i u statistici pronaći takav podatak: Zadar ju je dobio bez primljenog poena, rezultatom 22:0, uz 11 poena Darija Drežnjaka. Domaćinima nije ušao niti jedan šut, na liniju slobodnih bacanja nisu imali priliku stati i do kraja četvrtine potonuli su na nedostižnih 38:63.

U posljednjoj četvrtini više nije bilo rezultatskog imperativa, Zadrani su prištedjeli malo snage za utakmicu u petak s Krkom pa su domaćinima prepustili pobjedu u ovoj dionici 20:16.

Igrač utakmice bio je Lovro Mazalin s 20 poena, 7 skokova i 6 asistencija, Drežnjak je postigao 14, Mekić 12. Zabočani su stali nakon prve četvrtine pa je tako Neal nakon svojih 12 do kraja utakmice postigao još svega 6 poena, ukupno 18, a Cinac samo 2.

Zadrani i nakon 16. kola ostaju na čelu FAVBET Premijer lige, sa samo jednim porazom. Drugi je Split s dva poraza, a treća Cibona s tri. U sljedećem kolu Zadar je domaćin Boscu u nedjelju, dva dana nakon utakmice s Krkom u AdmiralBet ABA ligi.

Danijel Jusup, trener Zadra: Zadovoljan sam, pobijedili smo nezgodnog protivnika koji je u naletu posljednje vrijeme. Nije se nitko ozlijedio, s njima malo kuburimo, zadovoljan sam. Malo je bizarna situacija da smo dobili četvrtinu 22:0, nekad se znalo dogoditi da damo tri koša. Idemo dalje.

Lovro Mazalin: Čestitam suigračima i stručnom stožeru na vrlo bitnoj pobjedi. Spojili smo dva teška gostovanja, izvukli maksimum, osvojili dva boda i okrećemo se sljedećoj utakmici.

Standings provided by Sofascore