Hrvatska
Zadar slomio mlade Vitamine na mišiće i iskustvo u utakmici visokog tempa

Zadar slomio mlade Vitamine na mišiće i iskustvo u utakmici visokog tempa

Autor: Saša Ćirić Photo: KK Zadar - Šime Zelić

Trčalo se snažno svih četrdeset minuta.

Zadar je u Jazinama pobijedio Cedevitu Junior u susretu 3. kola HT Premijer lige rezultatom 86-68.

Utakmica se igrala u suncem obasjanoj dvorani Jazine, ali gledatelji nisu iskoristili u velikom broju ovaj prekrasan dan. Jednim dijelom je tome svakako kumovala već dobro znana situacija s Covid putovnicama i(li) nedostatkom istih, a nije pomogla ni činjenica da se susret mogao pogledati na nacionalnoj televiziji.

Cedevita Junior je u prvom kolu domaćeg prvenstva upisala vrijednu pobjedu protiv Splita, dok je u drugom rutinski svladala gradskog suparnika iz Dubrave. Zadar, pak, ne može reći da je imao dobar ulaz u sezonu. Dok se porazi u ABA ligi još nekako i mogu progutati, navijački korpus branitelja dvostruke domaće krune nije imao niti malo razumijevanja za poraz u drugom kolu HT Premijer lige kod Škrljeva. Ivan Perinčić je imao zadatak vraćanja na željenu rutu, a mladi Vitamini su na tom putu mogli biti nezgodna zamka.

Počelo je dobro po momčad Damira Mulaomerovića, koja je tricama Jure Planinića i Svena Smajlagića te ubačajem Gorana Filipovića nakon dvije i pol minute igre imala +3 (5-8). Jedini strijelac u domaćim redovima bio je Duje Brala, ostatak momčadi je tražio pravi ritam. No, jednom kad im se otvorilo, susretu je bio praktički kraj. Zadrani do kraja prve četvrtine na krilima sjajnog Aleksandra Bursaća rade seriju 17-4, pa se na prvi odmor odlazi s dvoznamenkastom prednošću za domaću momčad (22-12). U drugoj dionici dobre dionice imaju Antonio Jordano i Justin Carter s jedne strane te Filipović s druge. Na poluvrijeme se otišlo s gotovo istom razlikom (44-33). 

U drugom dijelu Cedevita Junior, mladosti unatoč, nije mogla parirati Zadranima trkom. Visoki tempo kojeg je nametnula domaća momčad je kao rezultat dao sve veću razliku na semaforu, pa je početkom četvrte četvrtine bilo i +24 (81-57) za Zadar. Priliku su dobili i mladi Filip Paponja i Tomislav Buljan, dok je Amerikanac Kevon Harris ostao na svega tri odigrane minute iz prvog dijela. Je li strpljenju stručnog stožera Zadra došao kraj, vrlo brzo ćemo doznati. 

Najefikasniji kod domaće momčadi bili su Bursać (14) i Brala (12), dok su kod Zagrepčana prednjačili Filipović (13) i Josip Batinić (11).