Europa i Svijet
Hrvatska
Regija
Zadar, Split i Cibona bi mogli utakmice ABA lige igrati u Dubaiju

Zadar, Split i Cibona bi mogli utakmice ABA lige igrati u Dubaiju

Autor: Slobodna Dalmacija Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Postoji želja i plan

Košarkaši Splita, Zadra i Cibone ubuduće bi u ABA ligi mogli gostovati čak i u – Dubaiju! Tu ideju koja se u koloarima spominje, koja u startu zvuči potpuno nestvarno, kao realnu opciju potvrdio je prije nekoliko dana i predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović. A o njegovoj moći i utjecaju na regionalnu košarku ne treba ni najmanje dvojiti. Tako bi recimo „žuti” s Gripa u regionalnoj ligi mogli putovati na utakmicu u od Splita čak četiri tisuće kilometara udaljene Ujedinjene Arapske Emirate, u Aziju, piše Slobodna Dalmacija.

- Postoji mogućnost da se Dubai priključi ABA ligi što bi bilo zanimljivo, iako su neki protiv toga – kazao je tada u obraćanju javnosti Čović.

Klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata zainteresiran je za priključivanje Admiral BET ABA ligi. Načelno bi klub iz Dubaija platio učešće u natjecanju, snosio sve dodatne troškove zbog svog sudjelovanja u ligi, prije svega pet i pol-šest sati duge čarter letove gostujućih momčadi i službenih osoba do UAE-a. Naravno, trebao bi se tome malo i prilagoditi kalendar natjecanja.

Ne bi bio Dubai prvi klub izvan prostora bivše zajedničke države pa ni regije koji sudjeluje u ABA ligi. Svojevremenu ju je igrao te i osvojio Maccabi iz Tel Aviva (finalist 2003., osvajač 2012. godine), a sudionici su bili i češki Nymburk, mađarski Szolnok i Levski iz Sofije.