Hrvatska
Regija
Zadar srušio Cedevitu Olimpiju u Ljubljani, briljirao Justin Carter

Zadar srušio Cedevitu Olimpiju u Ljubljani, briljirao Justin Carter

Autor: Branko Tabak Photo: Cedevita Olimpija Alez Fevzer

Velika pobjeda Vladimira Anzulovića

Košarkaši Zadra su u 10. kolo AdmiralBet ABA lige u Ljubljani iznenadili Cedevita Olimpiju i slavili 73:74.

Ovo je tek druga pobjeda Zadrana u ovosezonskom izdanju regionalne lige, prva gostujuća i prva pod vodstvom trenera Vladimira Anzulovića koji je do uspjeha stigao iz petog pokušaja.

Do iznenađujuće pobjede Zadrane je predvodio fantastični Justin Carter koji je uz 19 poena imao 7 asistencija i 8 skokova. Značajan doprinos dali su Dominik Mavra i Martin Junaković sa po 14 poena. Kod Cedevita Olimpije najbolji su bili Zach Auguste s 14 Melvin Ejim s 13 poena.

Tijekom cijelog susreta Zadar je kontrolirao rezultat, već nakon prve četvrtine bio na +12 (20:32). Kada god bi domaćini zaprijetili Zadrani su pronalazili rješenja za bijeg u mirnije vode.

Na kraju je Cedevita Olimpija ipak došla u poziciju ugroziti zadarsku pobjedu. Kod prvog izjednačenja (69:69) Mavra je uzvratio tricom, a kod drugog (72:72) Carter s dva pogođena slobodna bacanja.

Jacob Pullen je na drugoj strani pogodio samo jedno te je Zadar stigao do vrijedne pobjede koja mu otvara mogućnosti bijega sa začelja. Cedevita Olimpije je ovim porazom produbila krizu, a trener Jurica Golemac dodatno zakomplicirao svoju nestabilnu poziciju.


Standings provided by SofaScore LiveScore