Hrvatska
Zadar sustigao i prestigao Cedevita Olimpiju i 'pao' u dramatičnoj završnici

Zadar sustigao i prestigao Cedevita Olimpiju i 'pao' u dramatičnoj završnici

Autor: Branko Tabak

Šut Justicea za pobjedu nije ušao.

Košarkaši Zadra su poraženi u utakmici 9. kola ABA lige od Cedevita Olimpije 78-80. Riječ je o prvoj od četiri susreta koje Zadrani nadoknađuju i koji nisu odigrane zbog problema sa zarazom.

Cedevita Olimpija je veći dio utakmica kontrolirala igru i rezultat. Serijom trica u posljednjoj četvrtini Zadrani su nadoknadili zaostatak od 10 poena koliko su zaostajali u 31. minuti (59-69).

Prvo je tricu zabio Carter, a potom i Justice za 65-69. Dvicom se nadovezao Bursać, a nakon Perryjevog ubačaja na drugoj strani ponovno tricu pogađa Justice. Zadar je stigao na minimalni zaostatak (70-71). Brown s linije slobodnih bacanja pogađa jedno bacanje, a Vuković i Mavra povezuju dvije trice i dovode Zadrane u vodstvo 76-72 na tri minute do kraja.

Nakon što su Perry i Mavra zabili za dva razmak je ostao isti. Murić tada pogađa tricu, Bursać promađuje dva bacanja, a Vuković faulira Perryja na šutu za tri poena. Sva tri bacanja Olimpijin (Cedevitin?) Amerikanac je pospremio u obruč te je njegova momčad povela 78-80.

Mavra u sljedećem napadu gubi loptu, no Perry promašuje te Zadar nakon time outa kreće u napad za pobjedu ili produžetak. Olimpija se branila bez faula i riskirala šut Kodija Justicea koji nije bio uspješan.


Justice je s 20 poena bio najbolji strijelac Zadra. Bursać ih je postigao 12, a oporavljeni igrači Carter 10 te Mavra 9.

Kod Gostiju istaknuo se Blažić s 23 poena.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore