Hrvatska
Zadar traži put do izjednačenja, Split u lovu na drugu pobjedu

Zadar traži put do izjednačenja, Split u lovu na drugu pobjedu

Autor: BB.hr Photo: Zvonko Kucelin/KK Zadar

Nedjelja, 20 sati

Zadar - Split, nedjelja 26. svibnja, Dvorana Krešimir Ćosić - Zadar,

20 sati - MAXSport, Sportska televizija

Zadar – Split 0:1. Minimalno i istovremeno veliko vodstvo Splićana rezultat je izvrsne igre momčadi Slavena Rimca u prvoj utakmici finalne serije FAVBET Premijer lige, nakon što je ove sezone popila mnogo „gorkih pilula“ u domaćem prvenstvu, regionalnoj ligi a posebice u završnici Kupa Krešimir Ćosić na Gripama-

Domaći navijači nadali su se do kraja da će Zadar preokrenuti rezultat, kao toliko puta ove sezone, ali dvoranu su morali napustiti razočarani.

Koliko god Zadranima taj poraz bio bolan, donio je novi poticaj i momčadi Zadra i navijačima da u nedjelju, u drugoj utakmici serije, budu 'pravi'. Igrači su izlaskom iz svlačionice iza sebe ostavili poraz i puni su želje za dokazivanjem. Malo stvari se taktički može promijeniti, no trener Danijel Jusup upozorava na dvije stvari koje su neophodne za pobjedu:


'Moramo zaustaviti njihov napadački skok i smanjiti broj izgubljenih lopti. Dobro smo branili šut za tri poena, ali sve što su promašili uhvatili bi i poentirali. Teško mi je reći kako će utakmica izgledati, no ako oni budu više željeli pobjedu, teško ćemo tu nešto promijeniti', kaže Jusup.

Razgovarat ćemo i pokušati promijeniti neke stvari. Nadam se da ćemo uspjeti u tome', zaključuje Jusup, pozivajući publiku da još jednom bude 'šesti igrač'. Dođe li Zadar do pobjede, nije nemoguće da Višnjik još jednom bude gorio, u petoj utakmici finalne serije.

Utakmica se igra sutra, u nedjelju, s početkom u 20 sati, uz izravan prijenos na MAXSportu i Sportskoj televiziji.