Hrvatska
Zadar treći krug zatvorio bez poraza, Zagrepčani se oprostili od HT Premijer lige

Zadar treći krug zatvorio bez poraza, Zagrepčani se oprostili od HT Premijer lige

Autor: KK Zadar

Posljednje kolo.

Zadar je rutinski slavio protiv Hermes Analitice u posljednjem kolu HT Premijer lige, rezultatom 108:87.

Podsjećamo kako je današnju utakmicu vodio Ivan Perinčić, jer je Veljko Mršić suspendiran nakon utakmice protiv Cibone.

Od početka utakmice domaćin je držao kontrolu igre. Nakon prve četvrtine bilo je visokih +14, nakon čega su Zadrani održavali rezultat i otišli na konačnih +21.

Ivan Perinčić je iskoristio ovu utakmicu kako bi odmorio neke igrače, dok su drugi imali veću priliku.

Kodi Justice je bio najbolji strijelac danas s 19 poena, Jan Palokaj i Chinanu Onuaku su imali po 12 poena.

Za Hermes Analiticu Filip Kordić je upisao 23 poena uz 5 asistencija.

U doigravanju Zadar će se boriti protiv Šibenke, početak doigravanja se još ne zna zbog odgođene utakmice Sonik Puntamika – Šibenka.

STATISTIKA

Ivan Perinčić, trener Zadra: 

“Čestitam svojim igračima na pobjedi. Danas smo se bojali da se netko ne ozljedi, pred nama je izuzetno bitan period zato smo u dogovoru s trenerom Mršićem igračima podijelili minutažu. Napadački smo danas bili dobri, lopta se dobro kretala, igrači su tražili jedan drugoga, ali obrana nije bila na nivou. Sad dolazi period koji je nama bitan, znam da će biti drugačiji pristup obrambeno, ne sumnjam da će se iskoristiti ovo vrijeme da se regeneriraju i da nastavimo u ovom ritmu, u kojem jesmo, treći krug smo završili bez poraza. Ove godine imamo ogroman motiv da napravimo veliki rezultat i da nakon 16 godina osvojimo duplu krunu.”

Zvonimir Mravak, trener Hermes Analitice: 

“Čestitam ekipi Zadra, ipak se tu vidi razlika u kvaliteti. Oni su puno bolje ušli u utakmicu i već nakon prve četvrtine su poveli 14 razlike. Mi se nismo predali, pokušavali smo s brzom igrom da iznenadimo Zadar što nam je donekle uspjelo, smanjili bi prednost na nekih desetak razlike onda bi Zadar opet povećao svoje vodstvo. Završavamo sezonu, ove godine smo ispali iz lige, gledat ćemo da se okrenemo mlađim igračima i da sačuvamo kostur ekipe.”