Hrvatska
Regija
Zadar u Čačku: Najvažnije je othrvati se psihološkoj važnosti utakmice

Zadar u Čačku: Najvažnije je othrvati se psihološkoj važnosti utakmice

Autor: Branko Tabak

Subotnji dvoboj točno u podne.

U subotu točno u podne košarkaši Zadra igraju iznimno važnu utakmicu ABA lige u Čačku protiv Borca. Pobjednik susreta napravit će ogroman korak prema ostanku, poraženi ostati u mulju iz kojeg će tražiti izlaz u utakmicama koje dolaze.

- Nama je svaka sljedeća utakmica najvažnija, tako je od početka sezone. Moramo dati sve od sebe, odigrati dobru utakmicu i igrati kao momčad. Ova utakmica je jednako bitna za Borac kao što je za nas. Najvažnije je tko će se psihološki othrvati toj važnosti. Mislim da je njima ova utakmica važnija jer smo mi prvu utakmicu pobijedili. Naša želja je da odigramo dobru utakmicu i da damo sve od sebe pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti - najavio je susret Veljko Mršić.


- Ovo je utakmica od velike važnosti za oba dvije ekipe. Mi smo svjesni da moramo napraviti sve da bi došli do pobjede. Moramo imati čvrstu obranu, biti aktivni na obrambenom skoku i moramo zaustaviti njihovu tranziciju. Tu je još jedna stvar gdje u zadnje vrijeme imamo dosta problema, a to su izgubljene lopte, jednostavno ih moramo smanjiti na minimum i ne smijemo im dozvoliti da se lagano razigraju. Ako sve ovo ispoštujemo mislim da imamo velike šanse da slavimo u Čačku - istaknuo je Filip Kraljević.


Mršić će na raspolaganju imati sve igrače osim Duje Brale koji je na utakmici HT Premijer lige ozlijedio skočni zglob. Dominik Mavra i Chinanu Onuaku će, nakon nesuglasica na istoj utakmici i odgojnih mjera trenera Mršića, u Čačku ponovno biti nositelji zadarske igre.