Hrvatska
Regija
Zadar u doigravanje kreće sa sedmog mjesta, na Višnjik dolaze Partizan ili Crvena zvezda

Zadar u doigravanje kreće sa sedmog mjesta, na Višnjik dolaze Partizan ili Crvena zvezda

Autor: Z.D. Photo: KK Zadar/Zvonko Kucelin

U gornjem dijelu poretka

Nakon pobjede Igokee protiv Studentskog centra 75:74 košarkaši Zadra su saznali svoj konačni plasman nakon osnovnog dijela ABA lige, a to sedmo mjesto.

Naime, Podgoričanima je svaki poraz manji od 7 poena donosio prolaz dalje i to s pozicije broj osam, dok bi u slučaju pobjede bili na sedmom mjestu (imali bi pobjedu više od Zadra).

Ovako su Zadar i Studentski centar natjecanje završili da po 11 pobjeda, ali u međusobnim susretima (1-1) Zadar ima daleko bolju koš razliku.

Nakon 15 godina Zadrani će zaigrati u doigravanju, no još uvijek ne znaju tko će im biti protivnik. Crvena zvezda ima dva susreta do kraja, a Partizan jedan. Pobjedi li momčad Željka Obradovića Budućnost u Podgorici potvrdit će prvo mjesto. Izgubi li, a Zvezda dobije oba svoja susreta (u Baru Mornara i Ljubljani Cedevita Olimpiju) startna jedinica će pripasti ekipi Duška Ivanovića.


Zadar kao sedmoplasirana momčad u četvrtfinalu ide na drugoplasirane. U ovom trenutku bliži smo tome da će to biti Crvena zvezda, no lopta je još uvijek u igri pa valja sačekati da se sve utakmice odigraju.

Kako god bilo jedan će euroligaš jednom morati na Višnjik jer se četvrtfinale igra na dvije pobjede. Tko god to bio, momčad Danijela Jusupa zaslužuje punu dvoranu kao nagradu za iznad svih očekivanja odigranu sezonu u regionalnoj ligi