Hrvatska
Regija
Zadar u drami poražen od Partizana, ovacije za Obradovića i Lakića

Zadar u drami poražen od Partizana, ovacije za Obradovića i Lakića

Autor: Luka Perić Photo: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanović

Šteta

Košarkaši Zadra izgubili su u 5. kolu AdmiralBet ABA lige od Partizana Mozzart Beta rezultatom 71:75 (19:20, 12:22, 27:12, 13:21). Za razliku od prošle utakmice protiv Budućnosti VOLI, u ovoj je Zadar dugo bio u igri borio se do krajnjih granica i imao vodstvo još u posljednjoj četvrtini. Sitnice su presudile da Partizan  na kraju bude slavljenik, no publika je velikim pljeskom i povicima „Mi smo Zadrani, Zadar je naš“ nagradila svoje igrače.

STATISTIKA

Od početka se vidjelo da će Zadru problem biti igra u napadu i obrana šuta za tricu. Mihailović je uspio pogoditi tri poena u teškoj situaciji, Mazalin završiti kontru, ali Partizan je diktirao igru, bilo da se radilo o tricama ili dominacijom pod košem. Uspjeli su Gegić i Ramljak atraktivnim prodorima održati priključak, Mihailović novom tricom smanjiti, a zatim i Gegić poravnati na 16:16 nakon što je zaostajao sedam poena. Marinković i Bonga ponovno su prednost vratili na stranu gostiju, a Gilbert u završnici postavlja konačni rezultat prve četvrtine – 19:20.

Serijom 11:2 Partizan je u drugoj četvrtini krenuo velikim koracima prema pobjedi i prvi put došao do dvoznamenkaste prednosti (21:31). Klarica je odškrinuo nadu povratka svojom tricom, a zatim i Mihailović dvama atraktivnim prodorima vratio na -5 (28:33). Nije se moglo više, a ključnim su se pokazali napadački skokovi 215 cm visokog Koprivice, koji je tri puta svojoj momčadi otvarao nove napade ili poentirao te omogućio svojoj momčadi da na odmor ode s prednošću 31:42.

Nakon kratkog ispitivanja snaga Zadar je na krilima više od 5 tisuća bučnih navijača u 3. četvrtini napravio seriju 13:0 i prvi put u utakmici poveo – 46:45. Počelo je ulaziti Gegiću, a onda je Mihailović uzeo stvar u svoje ruke, serijom prodora i trica doveo Zadar na 54:50. Treću četvrtinu Zadar je dobio rezultatom 27:12 i u posljednju ušao s vodstvom 58:54.

Dvominutni odmor na klupi potpuno je promijenio sliku na terenu. Sada je Partizan napravio seriju 7:0, Žganec ju je nakratko prekinuo tricom no opet su gosti pokazali dominaciju, Bonga ubacuje dvije trice, precizan je Jones i opet se stvara razlika od dva posjeda prednosti. Dvije minute prije kraja još uvijek je 69:70, Mazalin promašuje polaganje a Jones pogađa tricu. Zadar 20 sekundi prije kraja ima napad na 71:73. Partizan se odlučuje poslati Mazalina na liniju slobodnih bacanja, što se pokazalo dobrim izborom. Promašuje oba, posljednjih sedam sekundi Partizan koristi za još jedan pogodak i zaključenje rezultata 71:75.

Najbolji igrač utakmice bio je Vladimir Mihailović s 29 postignutih poena, a među Zadranima solidan je bio i Gegić s 14 poena. Najefikasniji igrač gostiju bio je Bonga sa 16 poena. Za goste je nastupio i bivši igrač Zadra Arijan Lakić, koji je na predstavljanju pozdravljen ovacijama kao i trener Partizana Željko Obradović.


Standings provided by Sofascore