Hrvatska
Zadar u Kostreni na +36 , Vujačić zabio 7 trica iz 11 pokušaja

Zadar u Kostreni na +36 , Vujačić zabio 7 trica iz 11 pokušaja

Autor: KK Zadar Photo: KK Depolink Škljevo

Zadrani na 100 posto

FOTO: KK Depolink Škrljevo

Košarkaši Zadra večeras su u 4. kolu FAVBET Premijer lige pobijedili na gostovanju kod Depolink Škrljeva rezultatom 72:108 (11:28, 25:27, 16:21, 20:32). Bio je to jači trening za zadarsku momčad, koja nastavlja s dobrim partijama, a niz od tri pobjede nada se nastaviti u subotu protiv Krke u AdmiralBet ABA ligi.

STATISTIKA

Domaći košarkaši izborili su loptu u početnom podbacivanju i iz prvog napada preko Gulina poveli 2:0. Pomisao da će parirati gostima brzo se rasplinula:  Zadar je u sljedeće tri minute igre napravio seriju 12:0, Gulin je opet malo popravio domaći skor ali do kraja četvrtine kreće nova serija Zadrana. Raspoloženim Lakiću i Mekiću pridružio se Mazalin i utakmica je nakon 10 minuta praktički bila riješena, semafor je pokazivao 11:28.

Jusup je i u ovoj utakmici, kao u prethodnoj s Alkarom, krenuo s Božićem i Ramljakom na klupi, Klarica zbog ozljede nije bio u konkurenciji, a na parketu je u odnosu na tu utakmicu bio Žganec. Uskoro kreće serija promjena, u zadarskoj momčadi priliku dobivaju Njegovan i Vujačić, a upravo posljednje pojačanje Zadra pokazuje da njegovo dovođenje nije bilo bez rezona. U 10 minuta igre Slovenac postiže 16 poena, uz šut za tricu 4-5. S druge strane budi se Uljarević i nakon loše prve četvrtine postiže 11 poena. Drugu četvrtinu Zadar je dobio sa samo 2 poena razlike (25:27), ali sasvim dovoljno za miran povratak na parket.

U nastavak Zadar kreće petorkom Lakić, Mekić, Mazalin, Jambrović, Žganec i vodstvo ubrzo podiže na preko 30 razlike (36:67). S dodatnih pet poena prednosti u ovoj četvrtini i rezultatom 52:76 Zadar ulazi u lagodnih posljednjih 10 minuta. Prilika je to da i Grbić pokaže što zna, a jedini koji su do kraja ostali uz trenera Jusupa na klupi bili su Ramljak i Božić. Uvjerljiva pobjeda 108:72, novi bodovi za vodstvo na tablici i rasterećeni nositelji igre za sljedeće izazove – sve što je bilo zacrtano uoči puta u Kostrenu večeras je ostvareno.

Najbolji strijelac Zadrana bio je Petar Vujačić s 29 poena, izvrsno su bili Jambrović (13p, 5sk, 6as) i Mekić (14p, 5sk, 8as). Domaćine je do njihovog skora predvodio Uljarević sa 17 poena.

Standings provided by Sofascore