Regija
Zadar u nedjelju gostuje kod moćne Cedevite Olimpije, mogu li Zadrani opet iznenaditi?

Zadar u nedjelju gostuje kod moćne Cedevite Olimpije, mogu li Zadrani opet iznenaditi?

Autor: KK Zadar Photo: Andrej Jančijev/KK Zadar

Što kažu Jusup i Drežnjak...

U nedjelju 3. prosinca Zadar odlazi na jedno od najtežih gostovanja u AdmiralBet ABA ligi. Domaćin je Cedevita Olimpija, momčad s nekoliko vrhunskih košarkaša i vrhunskim trenerom Simoneom Pianigianijem, koji je do dolaska u Ljubljanu trenirao Montepaschi Sienu, Fenerbahçe, Hapoel, Olimpiju Milano… Njegov rukopis itekako je vidljiv te je Olimpija nakon „stidljivog“ ulaska u sezonu i dva poraza u prva četiri kola, zaredala s pobjedama. „Pali“ su u zadnja dva kola Partizan Mozzart Bet i Budućnost VOLI, pa domaćini zasigurno računaju na nove bodove.

Zadrani na gostovanje odlaze nakon izvrsne serije u domaćem prvenstvu i Kupu Krešimira Ćosića, svjesni kako se radi o dva sasvim različita svijeta.

– Očekuje nas jedna druga razina košarke. Cedevita je kao momčad iz gornjeg dijela tablice u dvije zadnje utakmice pobijedila izuzetno jake momčadi, Partizan kući i Budućnost vani, ne treba trošiti riječi o njihovoj kvaliteti. Moramo se malo osvježiti do nedjelje, jutros smo počeli s formacijskom pripremom a na samoj utakmici moramo dati svoj maksimum. Vidjet ćemo za što će to biti dovoljno, najavio je utakmicu trener Zadra Danijel Jusup.

Znao je Zadar odigrati sjajne utakmice od ujedinjenja dviju momčadi u jedinstvenu Cedevitu Olimpiju 2019. godine, uz solidan omjer 3:5. Baš te prve godine Zadar je ostvario najuvjerljiviju pobjedu 101:63 (22 poena Ivanova, 20 Gilberta), a sjajna je bila i posljednja odigrana, u ožujku ove godine, kada je Zadar slavio 81:59 i praktički smijenio tadašnjeg trenera Juricu Golemca. Može li Zadar napokon povezati dvije pobjede protiv „zmajčeka“ u nizu?

– Cedevita Olimpija u zadnje vrijeme igra jako dobro, za vrh ABA lige, ali imamo i mi što pokazati. Imaju izvrsne bekove, Prepelič je igrao Euroligu, nositelj je igre slovenske reprezentacije, Matković je izuzetno talentiran igrač koji je zasluženo završio na NBA draftu. Općenito, kompletna su momčad, tražit ćemo njihove mane, dobro se pripremiti i ako se ukaže neka prilika za pobjedom pokušat ćemo je iskoristiti, kaže Dario Drežnjak.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17 sati u Areni Stožice, uz prijenos na Areni Sport 2.

Standings provided by Sofascore