Hrvatska
Zadar u obranu naslova kreće protiv redizajniranog Zaboka

Zadar u obranu naslova kreće protiv redizajniranog Zaboka

Autor: Branko Tabak

Subota, 19 sati - Dvorana Krešimir Ćosić.


Na otvaranju nove sezone aktualni prvak Zadar u dvorani Krešimir Ćosić dočekuje ekipu Zaboka.

Motiv Zadrana je velik jer su Zabočani u prošloj sezoni slavili na Višnjiku. Optimizma u zadarskim redovima ne manjka.

– Veselim se početku nove sezone. Mi smo branitelji naslova i bit ćemo izazov svakoj ekipi. Morat ćemo biti pravi na svakoj utakmici jer će svima biti velika želja pobijediti nas. Zabok je prvi protivnik, promijenili su pola ekipe, došao je novi trener, trebat će i njima vremena jer promijenili su filozofiju igre. Gledamo isključivo sebe, da budemo pravi, energični i rastrčani… Ako bude tako nećei nikakvih problema da upišemo prvu pobjedu, najavio je susret trener Zadra Ivan Perinčić koji ima i velika očekivanja od nove sezone u kojoj njegova momčad brani dvostruku krunu.

– Nikad kraće pripreme, dečki su od početka došli jako dobro pripremljeni. Uspjeli smo napraviti sve što smo željeli. Jako sam zadovoljan kako smo cijele pripreme odradili, kako izgledamo u ovom trenutku i u kojem smjeru idemo. Posebno mi je drago da će naši navijači biti prisutni na našim utakmicama. U finalnoj utakmici protiv Splita smo vidjeli koliko oni nama znače i koliko nam je potrebna njihova podrška na utakmicama. Ovo me veseli jer mi igramo košarku zbog navijača i ljudi koji vole sport. Pozivam svih da nas dođu podržati u novoj sezoni, istaknuo je trener Zadra kojem je na okupu ostala glavnina igrača iz prošle sezone s kojima je surađivao kao pomoćni trener tada glavnom Veljku Mršiću. Stigli su Uroš Luković i Dario Drežnjak koji bi trebali nadomjestiti odlaske Chinanua Onuakua i Jure Planinića, a novo lice na vanjskim pozicijama umjesto Kodija Justica je Kovon Lavell Harris.

Zabok je u odnosu na prošlu sezonu poprilično izmijenio momčad. Umjesto Ivana Tomasa, koji je otišao u redove prvoligaša Bosca, trenersku ulogu je preuzeo Zdravko Radulović.

Foto: KK Zabok

Broj novih imena je pozamašan: Veljko Budimir, Jure Gunjina, Marin Vručinić, Lukša Buljević Bruno Levanić Kutni, Srđan Brocić. Josip Popić, Filip Radulović, a tu je i povratnik Zvonimir Čutuk.

– Imamo talentiranu ekipu. Da će biti teško u sezoni to je sigurno, ali ja vjerujem u momčad, vjerujem da ćemo rasti iz dana u dan  i da će netko od mlađih igrača eksplodirati. Na stratu prvenstva imamo Zadar. Napravit ću pritisak na svoje igrače da odigramo pravu utakmicu jer igramo protiv prvaka Hrvatske. Igračima govorim da moraju imati voljni moment kao što sam i ja imao u njihovim godinama jer ako ne žive za svaku utakmicu onda bolje da se ostave košarke. To je razlika između ovih generacija i nekih prije. Ja se trudim da svoju energiju, način življenja i ljubav prema košarci prenesem i na njih, izjavio je uoči početka sezone trener Zabočana Zdravko Radulović.

Utakmica Zadar – Zabok na rasporedu je u subotu 18. rujna u 19 sati.